Η Άστον Βίλα έπαιζε έναν πρόωρο τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην αδιάφορη Μπράιτον καθώς αν κέρδιζε θα μπορούσε να σφραγίσει από σήμερα την τετράδα της Premier League και την έξοδό της στο Champions League. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη καθώς οι παίκτες του Έμερι εμφανίστηκαν πολύ κουρασμένοι και είδαν τους "Γλάρους" να τους κάνουν ότι ήθελαν σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού, κερδίζοντας εν τέλει με 1-0 χάρη σε γκολ του Ζοάο Πέδρο. Οι "Χωριάτες" πέραν των ήδη πάμπολλων προβλημάτων τους, είδαν και τον Ρότζερς να αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό. 

Ο Αντίνγκρα ταλαιπώρησε την κουρασμένη Άστον Βίλα, ο Ζοάο Πέδρο τη σκότωσε   

Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού δεν είχε σχεδόν καθόλου φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με εξαίρεση το φινάλε του ημιχρόνου όπου η Μπράιτον σε φάση-καρμπόν με το δεύτερο γκολ του Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να προηγηθεί αφού ο Όλσεν απέκρουσε το τετ α τετ με τον Γκρος. Ο Έμερι όμως είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό στα μέσα του πρώτου μέρους και έχει άλλον έναν πονοκέφαλο στη μεσαία του γραμμή ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Η άμυνα της Άστον Βίλα ήταν υπερβολικά ευάλωτη με τον Όλσεν να κρατά την εστία του απαραβίαστη ουκ ολίγες φορές. Τη μια φορά που δεν κατάφερε να αντιδράσει, ο VAR τον έσωσε καθώς ακυρώθηκε γκολ του Γκρος για... χιλιοστά σε ακόμη μια φάση που ξεγύμνωσε τις αμυντικές αδυναμίες της Βίλα σήμερα. Όσο περνούσε η ώρα οι "Χωριάτες" έβγαζαν ολοένα και περισσότερα σημάδια κόπωσης, πράγμα λογικό αφού η... μισή ομάδα είναι τραυματισμένη.

Η ομάδα του Έμερι βρήκε από στατική φάση το δρόμο προς τα δίχτυα με τον ΜακΓκιν όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Παρά τη συγκεκριμένη φάση η εικόνα δεν άλλαξε με τον Αντίνγκρα να σφραγίζει την εξαιρετική του εμφάνιση κερδίζοντας πέναλτι από τον Κόνσα. Ο Όλσεν απέκρουσε το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο όμως ο Βραζιλιάνος τον νίκησε στην επαναφορά.

Παράσταση Ευρώπης από την Τσέλσι του Ποκετίνο με... πεντάρα στη Γουέστ Χαμ

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ξέρει ότι δεν θα συνεχίσει. Ο Λούκας Πακετά περιμένει να τελειώσει η σεζόν για να... μαζέψει βαλίτσες και να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι. Ε, έτσι δεν μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα η Γουέστ Χαμ στο φινάλε της χρονιάς. Κι αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η Τσέλσι του Ποκετίνο η οποία συνέθλιψε τα "Σφυριά" με 4-0 και προσπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (παίζει αύριο 6/5 στις 22.00 με την Κρίσταλ Πάλας) στη βαθμολογία έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Οι "Μπλε" προηγήθηκαν με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο χάρη στα τέρματα των Πάλμερ (15'), Γκάλαχαρ (30') και Μαντουέκε (36') με τον Τζάκσον να βάζει στο 48' το τέταρτο γκολ και να δείχνει στους φιλοξενούμενους ότι δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής. Στο 81' ο Σενεγαλέζος επιθετικός διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα κάνοντας το 5-0.