Το "μενού" των σημερινών (13/05) αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει τον τελευταίο αγώνα του Top 6 της Basket League πριν από την έναρξη των playoffs, με τον Άρη να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο "Αλεξάνδρειο", τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο8) με τον τον Κάμερον Νόρι (Νο30) στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Rome Masters, καθώς και το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη (Νο8) με τη Βικτόρια Αζαρένκα (Νο24) για τους "16" της ίδιας διοργάνωσης. Στην Premier League, ξεχωρίζει το  Άστον Βίλα - Λίβερπουλ σ' ένα από τα τελευταία παιχνίδια που θα καθίσει στον πάγκο των "Reds" ο Γιούργκεν Κλοπ  λίγο πριν αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία και ευελπιστεί να αποχαιρετήσει με νίκη.

Άρης και Παναθηναϊκός "μάχονται" στο Αλεξάνδρειο για το Top 6 της Basket League

Η αυλαία του Top 6 της Basket League... πέφτει στο "Αλεξάνδρειο". Ο Άρης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό(17:15, ΕΡΤ3), σ' ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι δυο ομάδες έχουν "κλειδώσει" τις θέσεις τους στη βαθμολογία. Οι "κίτρινοι" προέρχονται από αγωνιστική απραξία, μιας και έχουν να δώσουν αγώνα εδώ και 23 μέρες. Οι Θεσσαλονικείς τερματίζουν στην πέμπτη θέση, κάτι που θα τους φέρει αντιμέτωπους στα playoffs με τον Προμηθέα, ενώ θα έχουν μειονέκτημα έδρας.

Από την άλλη, οι "πράσινοι" που έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, θα αναμετρηθούν στον πρώτο γύρο των playoffs με τον ΠΑΟΚ και φυσικά έχουν το μεγάλο... ραντεβού στο Final Four της Euroleague (24-26 Μαΐου). Εκτός από τον αγώνα με τον Άρη είναι ο Κώστας Σλούκας και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ νοκ άουτ με ίωση είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Επίσης, δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη λόγω οικογενειακού θέματος ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No8) μετά την επικράτησή του απέναντι στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, βρίσκει στον δρόμο του για τον τρίτο γύρο του Rome Masters τον Κάμερον Νόρι (Νο30). Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:15 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6. Οι δυο τενίστες έχουν αναμετρηθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και ο καθένας μετρά από μία νίκη. Όποιος από τους δυο προκριθεί στη φάση των "16", θα αντιμετωπίσει είτε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ είτε τον Άλεξ ντε Μινόρ.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) που διανύει εντυπωσιακή πορεία στο Rome Masters, μετά τη νίκη της επί της Ανχελίνα Καλίνινα, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 
Βικτόρια Αζαρένκα (Νο24) για τη φάση των "16" με φόντο τα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης. Ο αγώνας της Σάκκαρη δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από τις 19:00 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6. Η Ελληνίδα τενίστρια στις δυο φορές που έχει αγωνιστεί με τη Λευκορωσίδα έχει ηττηθεί, μία το 2020 στα ημιτελικά της Οστράβα και άλλη μία το 2021 στο Μόντρεαλ.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Ρώμη

14:00 COSMOTE SPORT 6 HD Στέφανος Τσιτσιπάς – Κάμερον Νόρι ATP Masters 1000

16:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Ρώμη

17:15 ΕΡΤ3 Άρης – Παναθηναϊκός Basket League

18:00 Novasports 6HD Μαρία Σάκκαρη – Βικτόρια Αζάρενκα Τένις

19:00 COSMOTE SPORT 7 HD ATP Masters 1000 Ρώμη

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Λέτσε – Ουντινέζε Serie A

21:00 COSMOTE SPORT 8 HD Βίρτους Μπολόνια – Ντερτόνα Lega Basket Serie A

21:30 Novasports 2HD Κλαμπ Μπριζ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ Βελγικό πρωτάθλημα

21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Φιορεντίνα – Μόντσα Serie A

22:00 Novasports Premier League Άστον Βίλα – Λίβερπουλ Premier League

22:00 Novasports Prime Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ LaLiga