Πολλαπλά είναι τα οφέλη του Ολυμπιακού μετά την ιστορική και θρυλική πρόκρισή του στον τελικό του Europa Conference League! Οι "ερυθρόλευκοι", που διαφήμισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην Ευρώπη, είδαν το όνομά τους να "εκτοξεύεται" στην IFFHS, τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, "σκαρφαλώνοντας" από την 67η στην 54η θέση! Πού βρίσκονται όμως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και ποια είναι στην κορυφή της κατάταξης;

Το Europa Conference League έφερε την άνοδο του Ολυμπιακού στην IFFHS

Πέρα από την πιο "χρυσή" ευρωπαϊκή σελίδα του με την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει και άλλα οφέλη, αφού "εκτοξεύτηκε" στην IFFHS, τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Οι Πειραιώτες που μέχρι πρότινος ήταν στην 67η θέση πλέον βρίσκονται στην 54η θέση, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην 56η θέση.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οι δυο τους βρίσκονται πιο χαμηλά και συγκεκριμένα οι "πράσινοι" είναι στη 116η θέση και οι "κιτρινόμαυροι" στην 119η. Αξίζει να τονιστεί ότι η Άστον Βίλα, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά, βρίσκεται στην 35η θέση της κατάταξης, ενώ η Φιορεντίνα, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό, είναι στην 33η θέση. Η Φενερμπαχτσέ που απέκλεισε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στα προημιτελικά είναι 21η.

Στην κορυφή βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι και ακολουθούν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Παλμέιρας, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αταλάντα, καθώς και οι Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που βρίσκονται στην 54η και 56η θέση, αντίστοιχα, βλέπουν τις Γιουβέντους (61η) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (72η) να βρίσκονται από "πάνω".