Η ατυχία των Κλίβελαντ Καβαλίερς στα Playoffs του NBA συνεχίστηκε με τους σημαντικούς τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Στο πέμπτο παιχνίδι αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, με αποτέλεσμα να ηττηθούν τελικά με 113-98 από τους Μπόστον Σέλτικς που πήραν την πρόκριση για τους τελικούς της Ανατολής, εκεί που περιμένουν τους Νιου Γιορκ Νικς ή τους Ιντιάνα Πέισερς.

Πρόκριση στους τελικούς την Ανατολής στα Playoffs του NBA για τους Σέλτικς

Οι Μπόστον Σέλτικς υποδέχθηκαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς των Playoffs του NBA και πήραν τη νίκη - πρόκριση με 113-98. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν άκρως ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι - χέρι στη πρώτη περίοδο (28-28) ενώ το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους μ' ένα μικρό προβάδισμα έξι πόντων (58-52).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε μ' ένα μικρό σερί για τους "Κέλτες" με τη διαφορά να φτάνει στο +11 (72-61) αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στους 7 (85-78) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Η κούραση στο τέλος ήταν εμφανής για το Κλίβελαντ κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Σέλτικς που πήραν τη νίκη (113-98) και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής.

Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers Game 5 Full Highlights | 2024 ECSF | FreeDawkins

Ο νέος Τέιτουμ και ο... παλιός Χόρφορντ οδήγησαν τους Σέλτικς στους τελικούς του NBA

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να "αγγίζει" το triple double με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο βετεράνος Δομινικανός σέντερ, Αλ Χόρφορντ, που πέτυχε double double με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Διψήφιοι ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες της πεντάδας των γηπεδούχων με τον Ντέρικ Γουάιτ να πετυχαίνει 18 πόντους με 4/9 τρίποντα, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο πρώην παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, Τζρου Χολιντέι

Jayson Tatum DELIVERS As Celtics Advance To Conference Finals! 🔥 | May 15, 2024


Από πλευράς φιλοξενούμενων - που αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, με την απουσία του Ντόνοβαν Μίτσελ να "πονάει" περισσότερο - απίστευτο παιχνίδι έκανε ο Εβάν Μόμπλεϊ ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάρκους Μόρις - που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στα Playoffs για 34 λεπτά - σκοράροντας 25 πόντους. Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε ο Ντάριους Γκάρλαντ, με τον γκαρντ των Καβαλίερς να "αγγίζει" ναι μεν το double double με 11 πόντους και 9 ασίστ αλλά ήταν πολύ άστοχος με 4/17 σουτ εντός παιδιάς.