Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι συναντούν το Netflix με τη ΔΟΕ να ανακοινώνει μια σειρά από ντοκιμαντέρ αθλητικού φυσικά περιεχομένου.

Συγκεκριμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, στο Παρίσι σε συνεργασία με το Netflix, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) έχει προχωρήσει στην παραγωγή τριών νέων σειρών αθλητικών ντοκιμαντέρ

Η προβολή τους θα αρχίσει πριν από την τελετή έναρξης, δηλαδή όταν η Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα εκκινήσουν στο Παρίσι, στις 26 Ιουλίου, στο Netflix και ήδη η ΔΟΕ ανακοίνωσε κάποιες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ.

Ουσιαστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για παράλληλες δράσεις και το Netflix, ουσιαστικά στην υπηρεσία της ΔΟΕ, μέσω αυτών των ντοκιμαντέρ, εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι και η συνεργασία Netflix, ΔΟΕ

Ποτέ στο παρελθόν ανάλογα αθλητικά events, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι δεν είχαν τέτοια ευρηματικότητα στις δράσεις και η συνεργασία του Netflix με τη ΔΟΕ για τα ντοκιμαντέρ μπορεί να θεωρηθεί πρωτοποριακή. Άλλωστε μιλάμε για ένα γεγονός που προσελκύει τόσο κόσμο όσο λίγα άλλα events, αθλητικά και μη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σειρά, που οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι θα μας προσφέρουν, θα ταξιδέψει τους θεατές στην πορεία των καλύτερων αθλητών και ομάδων του κόσμου καθώς κυνηγούν τα ολυμπιακά τους όνειρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο αποτέλεσμα της συνεργασίας Netflix ΔΟΕ και τα ντοκιμαντέρ που θα απολαύσουμε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, η Σιμόν Μπάιλς, τα sprint και το Μπάσκετ

Σιμόν Μπάιλς: Η άνοδος”, τιτλοφορείται το ντοκιμαντέρ που μέσω της ΔΟΕ θα προβάλει το Netflix και αφορά την πιο πολυβραβευμένη γυμνάστρια όλων των εποχών, καθώς η Αμερικανίδα ελπίζει να επιστρέψει θριαμβευτικά στη μεγαλύτερη αθλητική σκηνή του κόσμου στο Παρίσι 2024. Είναι μια παραγωγή της “Religion of Sports” σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Κανάλι και τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς θα πρεμιέρα τον Ιούλιο.

Το “Sprint” ανοίγει τις πόρτες στη ζωή των πιο γρήγορων ανθρώπων στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των ΣακΚάρι Ρίτσαρσον, Νόα Λάιλς, και Σέρικα Τζάκσον. Ο δεύτερος κύκλος θα  ξεκινήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι του 2024. Είναι μια παραγωγή της Box to Box σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Κανάλι.

Το Ολυμπιακό Μπάσκετ Ανδρών θα δώσει πρόσβαση στους πολλά υποσχόμενους υποψηφίους παίκτες του μπάσκετ και στους διεκδικητές των μεταλλίων από όλο τον κόσμο, καθώς μάχονται για πρώτη φορά για να προκριθούν στο Παρίσι 2024 πριν στρέψουν το βλέμμα τους στο Ολυμπιακό βάθρο.

The Redeem Team | Official Trailer | Netflix

Μέσα από μια γενιά θρύλων, η σειρά έξι επεισοδίων θα εξερευνήσει επίσης πώς το μπάσκετ έχει γίνει ένα τόσο παγκόσμιο, ανταγωνιστικό φαινόμενο. Πρόκειται για συμπαραγωγή της “Words & Pictures”, του “Olympic Channel” και της “Higher Ground Productions”.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στα βήματα του Πεκίνου

Με αυτή την κίνηση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι, μέσω της Netflix και της ΔΟΕ μεταφέρουν με τα ντοκιμαντέρ τις συγκλονιστικές ιστορίες των αθλητών, τη συγκίνηση και την έμπνευση της αθλητικής δράσης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ένα ευρύ κοινό.

Οι παραγωγές υποστηρίζονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής, τη Διεθνή Ομοσπονδία Μπάσκετ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Όλα αυτά πηγάζουν στην επιτυχία του “The Redeem Team”, του πρώτου αντίστοιχου  ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που προήλθε από τη συνεργασία της ΔΟΕ και του Netflix, και αφορούσε τους Ολυμπιονίκες Ντουέιν Γουέιντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς.

The REDEEM TEAM's Best Plays at Beijing 2008 🏀🇺🇸

Πρόκειται για την παραγωγή που εξιστορεί το απίστευτο ταξίδι της ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, η οποία ήταν στο παγκόσμιο Top 10 του Netflix σε 63 χώρες για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας της και κέρδισε ένα Sports Emmy Award στην κατηγορία Long Documentary.