Αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη Euroleague παίροντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο και αναμενόμενο. Παρουσίασε μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί σε Regular Season. Και πλέον θέλει να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο της "back to back" μετά το... 1968! Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, η διοίκηση της "Βασίλισσας" προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον Τσους Ματέο.

Ο Ισπανός τεχνικός αφότου διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τον Πάμπλο Λάσο, τα πηγαίνει περίφημα με τη Ρεάλ να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Κι αν οι συζητήσεις πέρυσι για απομάκρυνσή του υπήρχαν μέσα στη σεζόν, η κατάκτηση του τροπαίου δεν άφηνε επιλογή στους ανθρώπους των "Μερένχες". Φέτος, κουβέντα για απομάκρυνσή του δεν υπήρξε ποτέ. Κάποτε στη Μαδρίτη ήθελαν τον Σέρτζιο Σκαριόλο, όμως η δουλειά του Τσους Ματέο έχει φανερά αποτελέσματα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας έμεινε... απλώς μια παλιά, ξεπερασμένη σκέψη.

Η ανταμειβή της Ρεάλ Μαδρίτης στον Ματέο, το ραντεβού με την ιστορία και... η επόμενη μέρα!

Η διαφορά της φετινής με την περσινή σεζόν είναι πως ο Ματέο είναι πολύ κοντά στην ανανέωση πριν ακόμη το Final-Four της Euroleague στο Βερολίνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αξιόπιστης "Marca", οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους. Προφανώς το Final-Four θα καθυστερήσει τα πράγματα, όμως η διάθεση της διοίκησης για πρόωρη ανανέωση δείχνει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του προπονητή.

Πλέον, τα βήματα του Τσους Ματέο είναι πολλά και δύσκολα. Πρώτα να οδηγήσει τη Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης που θα σημάνει το πρώτο "back to back" μετά τα δύο της δεκαετίας του '60. Έπειτα να πάρει το πρωτάθλημα στην ACB Liga Endesa της Ισπανίας. Και τέλος, να κάνει το σχεδιασμό της νέας σεζόν που θα είναι ιδιαίτερος καθώς Πουαριέ και Χεζόνια ετοιμάζονται να "χαιρετήσουν", ο Ρούντι αποσύρεται ενώ Τσάτσο και Γιουλ μεγαλώνουν κι άλλο. Πάντως, δεν φαίνεται να δυσκολεύεται ούτε σε αυτό το κομμάτι καθώς πρώτος στόχος για την περιφέρεια είναι ο... Λορέντζο Μπράουν!