Ηταν παραμονές Χριστουγέννων όταν ο Παναθηναϊκός και για την ακρίβεια, ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αλαφούζος, έκανε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Φατίχ Τερίμ. Είχε πάρει την απόφαση να φέρει τον «Αυτοκράτορα» στην ομάδα για να δώσει την ώθηση που ήθελε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στο -1 από την πρώτη θέση, αλλά θεωρήθηκε πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να εκπληρώσει τον… πόθο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, βάζοντας τέλος σε 13 χρόνια… ανομβρίας. Ο 70χρονος, Φατίχ Τερίμ, το "προξενιό" με τον οποίο έγινε μέσω του Ατζούν Ιλιτσαλί,  είπε άμεσα το ναι και ήρθε στην Αθήνα με την ποδοσφαιρική τρέλα που τον διακρίνει, την εμπειρία κατακτήσεων τίτλων με την αγαπημένη του Γαλατασαράι, αλλά και πολυάριθμη ομάδα του, που είχε μέχρι και υπεύθυνο για τα social media.

Ο σκληρός και ιδιαίτερος Φατίχ Τερίμ στο ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό

Από τις πρώτες προπονήσεις έδειξε πως ήταν αυτός και κανένας άλλος. Δηλαδή δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και μόλις διαπίστωσε πως δεν «κολλάει» με κάποιους παίκτες τους έβαλε στο… ψυγείο.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τους Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Μαντσίνι, οι οποίοι ήταν βασικοί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παράλληλα άρχισε να δουλεύει σε κομμάτια τακτικής στα οποία άφηνε ελεύθερους τους παίκτες να βγάλουν την ποιότητα τους και να ενεργούν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πλαίσιο. Το πρώτο μπαμ πήγε να γίνει με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, όπου πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά στα πέναλτι, στο Καραϊσκάκη.

Είχε μεγάλη δόση τύχης στη ρεβάνς βάζοντας τον αμυντικό Γιάννη Κώτσιρα, να παίξει χαφ, τον εξτρέμ Ντανιέλ Μαντσίνι, να παίξει δεκάρι και στην πορεία έκανε αλλαγές που χαρακτηρίστηκαν περίεργες. Ο πρώτος τριγμός ήρθε με την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι φωνές εναντίον του άρχισαν να μεγαλώνει στο 2-2 εντός με την Λαμία για την 23η αγωνιστική και το 1-1 με την Κηφισιά, επίσης στη Λεωφόρο, για την 24η αγωνιστική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7ngeqbikdl)

Βέβαια ενδιάμεσα οι «πράσινοι» είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου, στα πέναλτι, στη Λεωφόρο. Την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» φέρνουν 2-2 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkdlceptvnl)

Η διαχείριση του ρόστερ από τον Φατίχ Τερίμ και οι πρώτες μουρμούρες

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρές ομάδες, όλοι είχαν να λένε για τις αλλαγές στα δεύτερα ημίχρονα, όπου η ομάδα έφτανε να παίζει ακόμα και με 7 επιθετικογενείς παίκτες, παίζοντας άμυνα ψηλά, κάτι που δεν μπορούσε να υπηρετήσει κιόλας.

Στο μεταξύ οι μουρμούρες στο εσωτερικό της ομάδας πως υπήρχαν παιδιά και αποπαίδια άρχισαν να γίνονται έντονες. Το κλίμα είχε αρχίσει να στραβώνει και αν δεν ήταν οι Μπερνάρ, Ιωαννίδης που έπαιρναν προσωπικές νίκες στα ματς, όπως οι 4 σερί στα playoffs με ΑΕΚ, Άρη, Λαμία (δις) τότε μπορεί να είχαν βγει κάποια πράγματα στην επιφάνεια, νωρίτερα.

Η δυσαρέσκεια είχε… διογκωθεί κι έτσι ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι – τίτλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ, χωρίς τον τραυματία Μπερνάρ και με τον Ιωαννίδη να έχει θέμα με τους κοιλιακούς προσαγωγούς. Οι «πράσινοι» χάνουν με 3-0 και κατά την διάρκεια του ματς ο Τερίμ δεν άλλαξε το σύστημα επιμένοντας να παίζει πολύ ψηλά, δίνοντας εύκολη… τροφή στην ΑΕΚ για να πάρει άνετα αυτό που θέλει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0slym6ck9v5)

Οι φήμες λένε πως υπήρξαν αντιδράσεις στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς, με τον Τερίμ να "χρεώνει" κάποιους παίκτες. Η χαριστική βολή δόθηκε στη Λεωφόρο με την ήττα 1-0 από τον Αρη, μένοντας εκτός μάχης του τίτλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0w0tts0yso9)
Ακατονόητο το πώς ο Παλάσιος έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Ρούμπεν Πέρεθ, με τον "εξαφανισμένο" Βέρμπιτς και τον Λημνιό να ξεκινούν στα άκρα της επίθεσης, ενώ στα χαφ τοποθετήθηκε ο ντεφορμέ Βιλενα. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός έφτασε να παίζει με πέντε στην επίθεση, αλλά μάταια.

Τα νεύρα του Ιωαννίδη και ο Τζούριτσιτς

Πολλά τα νεύρα στα αποδυτήρια, ο Τερίμ πάλι δεν σήκωνε κουβέντα, ο Τζούριτσιτς έξω από το γήπεδο έλεγε σε δηλώσεις, πώς να δεν με θέλουν να φύγω και ο Ιωαννίδης ξέσπασε εναντίον οπαδού, αποκαλύπτοντας πως έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού. Αποκορύφωμα ήταν η 4άρα από τον ΠΑΟΚ, την περασμένη Τετάρτη, όπου φήμες αναφέρουν πως ο Φατίχ Τερίμ ξέσπασε στα αποδυτήρια και υπήρξε τριβή και με κάποιους παίκτες!

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή