Για τη γενναιότητά της τιμήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο μια νεαρή Βρετανίδα, η οποία έδωσε ηρωική μάχη με έναν κροκόδειλο 80 κιλών, για να σώσει τη δίδυμη αδερφή της.

Συγκεκριμένα, η Τζόρτζια Λόρι, 31 ετών, γρονθοκόπησε το ερπετό στο πρόσωπο όταν επιτέθηκε στη δίδυμη αδερφή της Μελίσα, ενώ βρίσκονταν στο Μεξικό τον Ιούνιο του 2021. Χάρη στις ατρόμητες ενέργειές της, τιμήθηκε από τον μονάρχη με το Gallantry Medal.

 

«Σοκαρίστηκα τόσο πολύ όταν έλαβα το γράμμα»

Μετά την ανακοίνωση, ο «θηλυκός κροκοδειλάκιας» όπως τη βάφτισαν τα βρετανικά Μέσα, εξέφρασε την έκπληξη και την ευγνωμοσύνη της λέγοντας: «Είναι τιμή μου. Σοκαρίστηκα τόσο πολύ όταν έλαβα το γράμμα γιατί δεν το είδα να έρχεται, δεν το περίμενα. Αισθάνομαι προνομιούχα που βγήκα από την τρομερή δοκιμασία ... και το βραβείο απαλύνει κάπως την όλη τραυματική εμπειρία. Ήταν καλό όχι μόνο για εμένα αλλά για όλη την οικογένεια, νιώθω ότι πρέπει να το μοιραστώ με την αδερφή μου γιατί, ας το παραδεχτούμε, δεν νομίζω ότι θα είχα προταθεί αν δεν είχε επιζήσει»

«Αυτό που έκανε αυτή την ιστορία τόσο απίστευτη είναι η ακλόνητη γενναιότητα της Mελίσα καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας, ήταν τόσο δυνατή και δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ χωρίς αυτήν, μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω να παλεύω», πρόσθεσε. Η Μελίσα και η Τζόρτζια Λόρι κολυμπούσαν σε μια λιμνοθάλασσα όταν σημειώθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με το BBC, ο κροκόδειλος έσυρε τη Μελίσα κάτω από το νερό καθώς κολυμπούσε στη λιμνοθάλασσα κοντά στο Πουέρτο Εσκοντίντο. Τη ζωή της έσωσε η αδερφή της, η οποία τη βρήκε να μην αντιδρά και να επιπλέει μπρούμυτα αφού εξαφανίστηκε κάτω από το νερό.

Καθώς η Τζόρτζια προσπαθούσε να μεταφέρει την αδερφή της πίσω στη βάρκα, ο κροκόδειλος επιτέθηκε ξανά. Η Λόρι τότε χτύπησε επανειλημμένα τον κροκόδειλο στο κεφάλι και κατάφερε να σύρει την αδερφή της πίσω στη βάρκα. Η Mελίσα τέθηκε σε ιατρικά προκληθέν κώμα αλλά τελικά επέζησε, σε πείσμα κάθε δυσκολίας.

 

British woman describes how she repeatedly punched crocodile in Mexico to save twins life | ITV News

Ο κροκόδειλος δεν εγκατέλειπε δαγκώνοντας ξανά και ξανά τις κοπέλες

Ο κροκόδειλος παραμόνευε περιμένοντας να χυμήξει στο θύμα του και να το παρασύρει πιο μακριά από την ακτή. Η Τζόρτζια του επιτέθηκε χτυπώντας επανειλημμένα με τις μπουνιές της στο πάνω μέρος της μύτης του ενώ πάλευε να κρατήσει το κεφάλι της αδελφής της έξω από το νερό για να μην πνιγεί και ταυτόχρονα την τραβούσε προς την ακτή.

Ο κροκόδειλος δεν εγκατέλειπε δαγκώνοντας ξανά και ξανά τις κοπέλες μέχρι που κατάφεραν να συρθούν στην ακτή αιμορραγώντας από τα σοβαρά τραύματά τους. Στο νοσοκομείο η Μελίσσα που είχε δαγκωματιές στον καρπό, στην κοιλιά, και το αριστερό πόδι, παρουσίασε σήψη και χρειάστηκε να τη βάλουν σε τεχνητό κώμα.

Οι δύο αδελφές περιέγραψαν την περιπέτειά τους στην εφημερίδα Mail On Sunday. «Είδα το περίγραμμα του σώματός του να προεξέχει στην επιφάνεια του νερού και τα μάτια του. Ήταν αθόρυβος και απόλυτα ακίνητος» περιέγραψε η Μελίσσα για την πρώτη στιγμή που είδε τον κροκόδειλο.

 

Twin describes saving her sister during crocodile attack - BBC News

«Είναι κροκόδειλος, βγαίνουμε γρήγορα»

«Αμέσως κατάλαβα ότι είχαμε πρόβλημα. Ούρλιαξα: «Αδελφή! Είναι κροκόδειλος, βγαίνουμε γρήγορα. Η καρδιά μου πήγε να σπάσει. Φοβόμουν τόσο πολύ» πρόσθεσε. Η νεαρή γυναίκα παρασημοφορήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο για την ανδρεία της. Ο Όλιβερ Ντάουντεν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε, «Είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς από τις ιστορίες εκείνων που λαμβάνουν τα βραβεία γενναιοδωρίας σήμερα. Οι πράξεις γενναιότητάς τους έχουν σώσει ζωές σε αδύνατες συνθήκες. Τους επαινώ για τα επιτεύγματά τους και τους συγχαίρω για αυτή την τιμή».