ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚA
7.07.2013 | 07:02

Μία playmate με... σαρδέλες!

Μία playmate με... σαρδέλες!  - Κεντρική Εικόνα
Σάλος από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά"

Όταν το 2004 η Δήμητρα Καραούζα πόζαρε όλο νάζι μπροστά από τον φωτογραφικό φακό διεκδικώντας τον τίτλο της «Playmate», κανείς δεν φανταζόταν ότι η ψιλόλιγνη κοπέλα με τις τέλειες αναλογίες και το σαγηνευτικό βλέμμα, μετά από λίγα χρόνια, θα παράταγε τις πασαρέλες προκειμένου να υπηρετήσει την πατρίδα.
Τόσο οι φαντάροι όσο και οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και δη στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς γίνονται μάρτυρες της -μεγαλύτερης ίσως- φαντασίωσης που έχουν όλοι οι στρατευμένοι.
Να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, να διατάζουν ή να διατάσσονται από μία από τις -και με τη βούλα- ωραιότερες Ελληνίδες. Ο λόγος για τη δεκανέα πλέον Δήμητρα Καραούζα, η οποία το 2004 είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό «Playmate» και είχε καταφέρει να ξεχωρίσει.

Η Δήμητρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και από βασίλισσα της πασαρέλας, να γίνει βασίλισσα των στρατώνων.
Έτσι λοιπόν, τον Μάρτιο του 2009, μετά από προκήρυξη που έβγαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχετικά με την κατάταξη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, έβγαλε τις τουαλέτες και τα ψηλοτάκουνα και φόρεσε τα χακί.
Αν και οι πληροφορίες που διαρρέονται από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την κυρία Καραούζα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, μερικοί από τους φαντάρους με τους οποίους κατάφερε να επικοινωνήσει το «Secret» δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το «θέαμα» που αντίκρισαν όταν πέρασαν την πόρτα του Αυλώνα.

«Από κοντά η δεκανέας είναι πολύ εντυπωσιακή. Δεν γίνεται να μην την παρατηρήσεις. Ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Ωστόσο όταν κάποιος την κοιτάει διακρίνει μια αυστηρότητα στο βλέμμα της, κάτι το οποίο είναι λογικό», αναφέρουν στην εφημερίδα κάποιοι υπηρετούντες.

ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2009, όταν στο τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας βρισκόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις 23 Μαρτίου, η Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού έβγαλε μια προκήρυξη για 2.000 ΕΠ.ΟΠ. άνδρες και γυναίκες.
Όσοι επιθυμούσαν να πάρουν μέρος θα έπρεπε, μεταξύ άλλων, να έχουν ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο, να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,65 και να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, εκβίαση, πλαστογραφία και ψευδορκία.
Ανάμεσα τους και η εντυπωσιακή Δήμητρα, η οποία κατέθεσε τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατάφερε να εξασφαλίσει μια από τις διαθέσιμες θέσεις του Σώματος.
Όταν η ίδια ρωτήθηκε από το «Secret» σχετικά με τη νέα της καριέρα, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο ούτε για τις εποχές που μεσουρανούσε στις πασαρέλες, ούτε όμως και για την εμπειρία που βιώνει μέσα στα ελληνικά στρατόπεδα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όμως, σήμερα η 29χρονη είναι δεκανέας και σύντομα αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του Λοχία.
Σύμφωνα με τον Νόμο 2936 που αφορά τους επαγγελματίες οπλίτες, οι ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στον βαθμό του δεκανέα με την συμπλήρωση ενός έτους (για όσους είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) και με τη συμπλήρωση δύο ετών για όσους δεν είχαν -πριν καταταγούν- υπηρετήσει στον Στρατό.
Οι δεκανείς ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στον βαθμό του Λοχία με τη συμπλήρωση πέντε ετών στον βαθμό του Δεκανέα, οπότε η κυρία Καραούζα θα πρέπει να περιμένει το 2016 μέχρι να δει τις επωμίδες της να «αλλάζουν».

Διεθνείς διακρίσεις σε καλλιστεία ομορφιάς

Το 2004, η αγωνία στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός «Playmate» ήταν διάχυτη. «Θα το πεις εσύ;» ρώτησε, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Νόνη Δούνια τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο. «Όχι, εσύ θα το πεις» της ανταπάντησε.
Μετά από μια μικρή παύση, γνωστή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ώστε να δημιουργηθεί κλίμα προσμονής και αγωνίας, η κυρία Δούνια ανακοίνωσε ότι «Αναπληρωματική Playmate 2004» είναι ο αριθμός 2, Δήμητρα Καραούζα.
Η λαμπερή κοπέλα που, όπως ανέφερε στην αρχή της παρουσίασης των διαγωνιζομένων, είχε σπουδάσει αισθητική, εργαζόταν ως μοντέλο και είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός.
Το μέλλον της προδιαγραφόταν λαμπρό. Μετά από μερικούς μήνες λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό «Miss Europe Face», ο οποίος γίνεται στο Artana Club της Πετρούπολης όπου και ανακηρύσσετε νικήτρια.
Τον Οκτώβριο του 2004 αναχωρεί για το Χονγκ Κονγκ προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό «Miss Princess Model of The World 2004», ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ολλανδική εταιρεία «Princess».
Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου και ήταν η πρώτη φορά που μετείχε εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Τελικά, η κυρία Καραούζα κατάφερε και πάλι να ξεχωρίσει, κατακτώντας τον τίτλο «Very Important Face» (δεύτερος στη σειρά μετά το Princess Model).
Ο διαγωνισμός έγινε σε τρεις φάσεις και η Δήμητρα (που φορούσε ρούχα του Φιλήμονα και του Ασλάνη) φάνηκε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίζει μαζί με την Ισπανίδα καλλονή Μιρέλα που κατέκτησε και τον τίτλο.
Κάπου εκεί τα ίχνη της χάθηκαν. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τη ζωή της ελάχιστες. Φυσικά για τον στρατό, ούτε λόγος.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ, εφημερίδα Παραπολιτικά 

newspaper@parapolitika.gr

ΡΟΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Συνομιλία Ντόρας-Βορίδη πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας  - Κεντρική Εικόνα
Σε σοβαρό κλίμα η συνομιλία των δύο βουλευτών 
24.11.2015 | 19:47
Χειροκροτήματα για Πλακιωτάκη στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας  - Κεντρική Εικόνα
Μόλις εισήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας κάθισε στη θέση του προέδρου 
24.11.2015 | 19:37
O Αλέκος Κόκκαλης ζήτησε να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Παπαμιμίκου  - Κεντρική Εικόνα
Ο Διευθυντής του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της ΝΔ ζήτησε να συλλεγούν υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ
24.11.2015 | 19:14
"Ξαναζεσταίνονται" οι σχέσεις Τσίπρα-Στουρνάρα - Κεντρική Εικόνα
Ο διοικητής της ΤτΕ και ο πρωθυπουργός συνέφαγαν το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας
24.11.2015 | 19:00
Πώς ο Παπαμιμίκος δεν έγινε πρόεδρος της ΝΔ - Κεντρική Εικόνα
Τι απευφεύχθη τελευταία στιγμή
24.11.2015 | 16:42
Γεωργιάδης: "Αν σας σιχαθώ, δίνω και τη βουλευτική καρέκλα και γυρίζω στα βιβλία" - Κεντρική Εικόνα
Έξαλλος ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη 
24.11.2015 | 15:48
Νέα Δημοκρατία: Κρύβονταν στα ασανσέρ της Συγγρού - Κεντρική Εικόνα
Κωδικός … ασανσέρ στα γραφεία της ΝΔ
24.11.2015 | 12:42
Πρωτοβουλίες από τους πρώην προέδρους της ΝΔ ζητά ο Βουλγαράκης - Κεντρική Εικόνα
«Λάθος να μην παραστούν στην συνεδρίαση της ΚΟ Καραμανλής και Σαμαράς», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
24.11.2015 | 11:50
Ράπερ ο νέος γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα
Ράπερ είναι ο νέος γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέσα σε σχεδόν δύο μήνες κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τη διάσπαση, να πραγματοποιήσει πανελλαδική συνδιάσκεψη...
24.11.2015 | 9:07
Η Φώφη τρολάρει...τη ΝΔ για το εκλογικό φιάσκο (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στην αποτυχία των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας 
23.11.2015 | 18:51
Κοτζιάς σε Ντόρα: "Έχεις απωθημένο έρωτα μαζί μου"  - Κεντρική Εικόνα
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών ο υπουργός αποκαλούσε την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας "κυρία Ντόρα"
23.11.2015 | 18:01
Σε διευθυντική θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος επιστρέφει η Ραχήλ Μακρή - Κεντρική Εικόνα
Με απόφαση που έλαβε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης 
23.11.2015 | 17:47
Oύτε καλημέρα Παπαμιμίκος- Ιωαννίδης - Κεντρική Εικόνα
Στα άκρα η σχέση του γραμματέα της ΝΔ με τον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
23.11.2015 | 17:16
Ο Παπαδημούλης τρολάρει τη ΝΔ - Κεντρική Εικόνα
"Μόνο ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού μπορεί να εξηγήσει όσα συμβαίνουν στη ΝΔ"
23.11.2015 | 13:01
Ο Καραμανλής… στηρίζει Μεϊμαράκη μέσω Αντώναρου - Κεντρική Εικόνα
«Έχουμε Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη» δηλώνει ο Αντώναρος, εκ των στενών συνεργατών του Καραμανλή,  στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1-Προτείνει να συντονίσει τις εκλογές ο Σιούφας
23.11.2015 | 11:29
Εδώ ο "κόσμος χάνεται" και ο Βαρουφάκης... φωτογραφίζεται! (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
Έλληνες τον εντόπισαν να ποζάρει μπροστά στο φακό στην βρετανική πρωτεύουσα
22.11.2015 | 16:53
Ο Μεϊμαράκης δίνει στην δημοσιότητα...αποτελέσματα - Κεντρική Εικόνα
Οι ψήφοι στα εκλογικά τμήματα που ξεκίνησε μέχρι να σταματήσει η ψηφοφορία
22.11.2015 | 12:53
Λυκουρέντζος: Η πρωτοφανής ανικανότητα του Γραμματέα του κόμματος, προκάλεσε απογοήτευση και οργή  - Κεντρική Εικόνα
Για μια τραυματική εμπειρία στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ
22.11.2015 | 12:44
Αμπατζόγλου: Ο Μεϊμαράκης δεν ευθύνεται - Κεντρική Εικόνα
Τι δήλωσε ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ
22.11.2015 | 12:32
Παραιτήσεις ζητά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ - Κεντρική Εικόνα
"Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ"
22.11.2015 | 11:08

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ειδήσεις

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της ημέρας