ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚA
7.07.2013 | 07:02

Μία playmate με... σαρδέλες!

Μία playmate με... σαρδέλες!  - Κεντρική Εικόνα
Σάλος από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά"

Όταν το 2004 η Δήμητρα Καραούζα πόζαρε όλο νάζι μπροστά από τον φωτογραφικό φακό διεκδικώντας τον τίτλο της «Playmate», κανείς δεν φανταζόταν ότι η ψιλόλιγνη κοπέλα με τις τέλειες αναλογίες και το σαγηνευτικό βλέμμα, μετά από λίγα χρόνια, θα παράταγε τις πασαρέλες προκειμένου να υπηρετήσει την πατρίδα.
Τόσο οι φαντάροι όσο και οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και δη στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, θα πρέπει να νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς γίνονται μάρτυρες της -μεγαλύτερης ίσως- φαντασίωσης που έχουν όλοι οι στρατευμένοι.
Να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο, να διατάζουν ή να διατάσσονται από μία από τις -και με τη βούλα- ωραιότερες Ελληνίδες. Ο λόγος για τη δεκανέα πλέον Δήμητρα Καραούζα, η οποία το 2004 είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό «Playmate» και είχε καταφέρει να ξεχωρίσει.

Η Δήμητρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και από βασίλισσα της πασαρέλας, να γίνει βασίλισσα των στρατώνων.
Έτσι λοιπόν, τον Μάρτιο του 2009, μετά από προκήρυξη που έβγαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχετικά με την κατάταξη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) του Στρατού Ξηράς, έβγαλε τις τουαλέτες και τα ψηλοτάκουνα και φόρεσε τα χακί.
Αν και οι πληροφορίες που διαρρέονται από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την κυρία Καραούζα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, μερικοί από τους φαντάρους με τους οποίους κατάφερε να επικοινωνήσει το «Secret» δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το «θέαμα» που αντίκρισαν όταν πέρασαν την πόρτα του Αυλώνα.

«Από κοντά η δεκανέας είναι πολύ εντυπωσιακή. Δεν γίνεται να μην την παρατηρήσεις. Ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Ωστόσο όταν κάποιος την κοιτάει διακρίνει μια αυστηρότητα στο βλέμμα της, κάτι το οποίο είναι λογικό», αναφέρουν στην εφημερίδα κάποιοι υπηρετούντες.

ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2009, όταν στο τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας βρισκόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις 23 Μαρτίου, η Διεύθυνση Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού έβγαλε μια προκήρυξη για 2.000 ΕΠ.ΟΠ. άνδρες και γυναίκες.
Όσοι επιθυμούσαν να πάρουν μέρος θα έπρεπε, μεταξύ άλλων, να έχουν ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο, να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,65 και να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, εκβίαση, πλαστογραφία και ψευδορκία.
Ανάμεσα τους και η εντυπωσιακή Δήμητρα, η οποία κατέθεσε τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κατάφερε να εξασφαλίσει μια από τις διαθέσιμες θέσεις του Σώματος.
Όταν η ίδια ρωτήθηκε από το «Secret» σχετικά με τη νέα της καριέρα, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο ούτε για τις εποχές που μεσουρανούσε στις πασαρέλες, ούτε όμως και για την εμπειρία που βιώνει μέσα στα ελληνικά στρατόπεδα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όμως, σήμερα η 29χρονη είναι δεκανέας και σύντομα αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του Λοχία.
Σύμφωνα με τον Νόμο 2936 που αφορά τους επαγγελματίες οπλίτες, οι ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στον βαθμό του δεκανέα με την συμπλήρωση ενός έτους (για όσους είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) και με τη συμπλήρωση δύο ετών για όσους δεν είχαν -πριν καταταγούν- υπηρετήσει στον Στρατό.
Οι δεκανείς ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στον βαθμό του Λοχία με τη συμπλήρωση πέντε ετών στον βαθμό του Δεκανέα, οπότε η κυρία Καραούζα θα πρέπει να περιμένει το 2016 μέχρι να δει τις επωμίδες της να «αλλάζουν».

Διεθνείς διακρίσεις σε καλλιστεία ομορφιάς

Το 2004, η αγωνία στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός «Playmate» ήταν διάχυτη. «Θα το πεις εσύ;» ρώτησε, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Νόνη Δούνια τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο. «Όχι, εσύ θα το πεις» της ανταπάντησε.
Μετά από μια μικρή παύση, γνωστή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς ώστε να δημιουργηθεί κλίμα προσμονής και αγωνίας, η κυρία Δούνια ανακοίνωσε ότι «Αναπληρωματική Playmate 2004» είναι ο αριθμός 2, Δήμητρα Καραούζα.
Η λαμπερή κοπέλα που, όπως ανέφερε στην αρχή της παρουσίασης των διαγωνιζομένων, είχε σπουδάσει αισθητική, εργαζόταν ως μοντέλο και είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός.
Το μέλλον της προδιαγραφόταν λαμπρό. Μετά από μερικούς μήνες λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό «Miss Europe Face», ο οποίος γίνεται στο Artana Club της Πετρούπολης όπου και ανακηρύσσετε νικήτρια.
Τον Οκτώβριο του 2004 αναχωρεί για το Χονγκ Κονγκ προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό «Miss Princess Model of The World 2004», ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ολλανδική εταιρεία «Princess».
Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 3 έως τις 12 Οκτωβρίου και ήταν η πρώτη φορά που μετείχε εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Τελικά, η κυρία Καραούζα κατάφερε και πάλι να ξεχωρίσει, κατακτώντας τον τίτλο «Very Important Face» (δεύτερος στη σειρά μετά το Princess Model).
Ο διαγωνισμός έγινε σε τρεις φάσεις και η Δήμητρα (που φορούσε ρούχα του Φιλήμονα και του Ασλάνη) φάνηκε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίζει μαζί με την Ισπανίδα καλλονή Μιρέλα που κατέκτησε και τον τίτλο.
Κάπου εκεί τα ίχνη της χάθηκαν. Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με τη ζωή της ελάχιστες. Φυσικά για τον στρατό, ούτε λόγος.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ, εφημερίδα Παραπολιτικά 

newspaper@parapolitika.gr

ΡΟΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Κι όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να ξαναμιλήσει στη Βουλή - Κεντρική Εικόνα
Τι έδειξαν όσα είπε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου
29.08.2015 | 18:42
Είδε νεολαίους στον Ασπρόπυργο ο Μεϊμαράκης - Κεντρική Εικόνα
Συναντήσεις με νεολαίους της περιοχής είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ασπρόπυργο.
29.08.2015 | 16:58
Μητρόπουλος: Θα ρωτήσω τον Τσίπρα αν θέλει να είμαι υποψήφιος - Κεντρική Εικόνα
Θρίλερ με τα ονόματα στα ψηφοδέλτια  
29.08.2015 | 9:57
Παρ'ολίγον... ξύλο ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Ντάισελμπλουμ  - Κεντρική Εικόνα
Την αποκάλυψη για το περιστατικό έκανε ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη του 
29.08.2015 | 9:36
Τα θετικά των δημοσκοπήσεων επιλέγουν να διαβάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ   - Κεντρική Εικόνα
Από σήμερα περνούν στην αντεπίθεση προκειμένου να μεγαλώσουν την διαφορά με την ΝΔ-Τι κινήσεις θα κάνουν 
29.08.2015 | 7:59
Συνάντηση με μεταλλωρύχους είχε το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά - Κεντρική Εικόνα
Συνάντηση με μεταλλωρύχους στην Ολυμπιάδα, μεταξύ αυτών και με κάποιους από τους υπογείτες που σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραμένουν κλεισμένοι στις στοές των μεταλλείων για τέταρτη μέρα, είχε το απόγευμα η...
28.08.2015 | 23:22
Τα έδωσε όλα ο Μπακογιάννης στη Χαλκίδα - Κεντρική Εικόνα
Το στιγμιότυπο με τον μικρό του φίλο
28.08.2015 | 21:13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε... viral - Κεντρική Εικόνα
Η εικόνα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που κάνει τον γύρο των social media
28.08.2015 | 20:53
Ο λεκές και η ατάκα του Μεϊμαράκη στον Ορχομενό - Κεντρική Εικόνα
Ένα απρόοπτο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
28.08.2015 | 20:08
Πένθος για τον Σάββα Τσιτουρίδη - Κεντρική Εικόνα
"Έφυγε" από τη ζωή ο πατέρας του πρώην υπουργού
28.08.2015 | 18:57
Η επανεμφάνιση του Νίκου Χριστοδουλάκη στην οδό Νίκης - Κεντρική Εικόνα
Η επίσπευση απορρόφησης των επενδυτικών πόρων θα είναι προτεραιότητα του νέου υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στην τελετή παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου από τον...
28.08.2015 | 18:36
Στην Β' Αθήνας ο Κυρανάκης - Κεντρική Εικόνα
Ο νεαρός πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
28.08.2015 | 16:21
Προς "Ποτάμι" ο Γιάννης Καράμπελας - Κεντρική Εικόνα
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μιλάει με το κόμμα του Θεοδωράκη
28.08.2015 | 16:15
Παραίτηση Θεωνά από το ΙΚΑ - Κεντρική Εικόνα
Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των επικείμενων εκλογών αφού θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
28.08.2015 | 13:54
Λυκουρέντζος:  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε καθώς εξαπάτησε το λαό υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες - Κεντρική Εικόνα
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
28.08.2015 | 13:00
ΝΔ: Περιοδείες Μεϊμαράκη σε όλη την Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα
Εξορμήσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου
28.08.2015 | 12:26
Ο Παυλόπουλος τηλεφώνησε στην Πρωτοψάλτη για να αναλάβει Υπουργός - Κεντρική Εικόνα
Τι θα κάνει αύριο η ερμηνεύτρια, μετά την ορκομωσία της;
28.08.2015 | 12:14
Aπάντηση Ξυδάκη σε Ραχήλ και Ζωή για το Μέγαρο στο facebook - Κεντρική Εικόνα
Τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο αν. Υπουργός Πολιτισμού για τα 600.000 ευρώ;
28.08.2015 | 11:50
Γιαννάκου: Είμαι παρών στο πολιτικό σκηνικό - Κεντρική Εικόνα
Η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για το διακύβεύμα των εκλογών
28.08.2015 | 11:22
Κωνσταντινόπουλος σε Φωτίου: Τι πίνετε στον ΣΥΡΙΖΑ; - Κεντρική Εικόνα
Στο «κόκκινο» η προεκλογική αντιπαράθεση!
28.08.2015 | 10:49

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ειδήσεις

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της ημέρας

EΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ