In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Λαχταριστά κάστανα με σοκολάτα

ΓΕΥΣΕΙΣ, 14.12.2016 09:46 |
PN

Parapolitika Newsroom


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ (06)
Μια υπέροχη συνταγή σε δύο παραλλαγές!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1 ( κάστανα λιωμένα με σοκολάτα - τρουφάκια)

Υλικά

Κάστανα 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκο βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Άχνη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 175 γρ.
Καλαμποκέλαιο 1 κουτάλι της σούπας

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα κάστανα μέχρι να σκεπαστούν (τα οποία έχουμε χαράξει αρκετά στην πλάτη τους) για περίπου 10 λεπτά , ενώ μέσα στο νερό έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε καλά και τα αλέθουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.

Προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός της κουβερτούρας. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί μαζί με το καλαμποκέλαιο. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, το βουτάμε μέσα στην σοκολάτα που λιώσαμε με την βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων (πιάνοντας από δεξιά & αριστερά) και το τοποθετούμε σε ένα ταψί που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

* Αν θέλουμε μπορούμε πριν κρυώσουν να τα στολίσουμε με τρούφα ή αφού κρυώσουν να δημιουργήσουμε με λευκή σοκολάτα λιωμένη, γραμμούλες πάνω τους, τις οποίες θα πρέπει και να αφήσουμε με την σειρά τους να κρυώσουν.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 (ολόκληρα κάστανα βουτηγμένα στη σοκολάτα)

ΥΛΙΚΑ
- Κάστανα
- 3 σοκολάτες γάλακτος
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος


Ξεφλουδίζετε τα κάστανα και τα βράζετε για περίπου μια ώρα. Τα βγάζετε, τα στραγγίζετε και αφού κρυώσουν καθαρίζετε τυχόν φλουδίτσες που έχουν απομείνει. Σε μπεν μαρί λιώνετε τις σοκολάτες γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείτε τα κάστανα, με ένα κουτάλι τα περιχύνετε με την σοκολάτα και τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν!


TAGS: