In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Πανετόνε: Το νόστιμο, Ιταλικό, γλυκό ψωμάκι με σταφίδες

ΓΕΥΣΕΙΣ, 13.12.2016 09:12 |
PN

Parapolitika Newsroom


Ένα λαχταριστό γλυκό για το τραπέζι σας

Τι χρειαζόμαστε:

50 γρ. ξερή μαγιά
40 γρ. χλιαρό νερό
600 γρ. αλεύρι σκληρό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
200 γρ. βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
400 γρ. σταφίδες
μία πρέζα αλάτι
μία κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο

 

Πώς το κάνουμε:

-Διάλυουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και βάζουμε λίγο από το αλεύρι (περίπου 100 γρ.)
-Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
-Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30λεπτά.
-Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα βάζουμε στη ζύμη.
-Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
-Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες.
-Μετά το βάζουμε σε μία φόρμα κυλινδρική (της μπόμπας) και το αφήνουμε άλλες δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε αμέσως και περιμένουμε 12 ώρες πριν το κόψουμε.


TAGS: