In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser.

Η πιο εύκολη συνταγή για ζουμερή γαλοπούλα με γέμιση

ΓΕΥΣΕΙΣ, 08.12.2016 12:45 |
PN

Parapolitika Newsroom


Με βρασμένα κάστανα, κουκουνάρια, κονιάκ και συκωτάκια κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα 5 κιλών
3 κιλά πατάτες
5 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

300 γραμμάρια κιμά
300 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλο
300 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
300 γραμμάρια κουκουνάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πλύντε την γαλοπούλα καλά και απλώστε της λίγο κονιάκ. Αφήστε την να στραγγίξει.

2. Μαγειρέψτε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Όταν σοταριστούν προσθέστε το κονιάκ, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα προσθέστε την ντομάτα τριμμένη και το ρύζι. Βράστε τα όλα μαζί για 5 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν στη κατσαρόλα.

Γεμίστε και ράψτε την γαλοπούλα.

3. Βάλτε την στο ταψί μαζί με τις πατάτες τα λεμόνια το αλάτι και το πιπέρι, το λάδι και 3 φλιτζάνια νερό (αν θέλετε προσθέστε δεντρολίβανο ή ρίγανη). Ψήστε για 4-5 ώρες στους 250 βαθμούς.

Καλά Χριστούγεννα!

 


TAGS: