Οι IDF ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ, μεταξύ των οποίων δύο διοικητές, σε αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη (16/4) στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Μοχάμεντ Χουσεΐν Σαχούρι, «ο Διοικητής της Μονάδας Πυραύλων και Πυραύλων της Δυτικής Περιοχής των Δυνάμεων Ραντβάν», σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό στο Κφαρ Ντουνίν στο νότιο Λίβανο. «Στο πλαίσιο του ρόλου του, ο Μοχάμεντ σχεδίασε και προώθησε εκτοξεύσεις ρουκετών και πυραύλων προς το ισραηλινό έδαφος από τις περιοχές των κεντρικών και δυτικών περιοχών του Λιβάνου».


Ο Μαχμούντ Ιμπραήμ Φαντλάλα, «ένας πράκτορας της μονάδας πυραύλων και πυραύλων της Χεζμπολάχ», σκοτώθηκε επίσης στην ίδια αεροπορική επιδρομή, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι η αεροπορική του επιδρομή σκότωσε τον Ισμαήλ Γιουσάφ Μπαζ, «τον διοικητή του παράκτιου τομέα της Χεζμπολάχ, στην περιοχή Αΐν Έμπελ στον Λίβανο», στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τους θανάτους των τριών μαχητών της χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου ή τις τάξεις τους.