Μεγάλες αλλαγές έχουν δημιουργηθεί στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τα καθήκοντα τους το 2020.

Φαίνεται ότι η δήλωση του Χάρι πως «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», δεν ισχύει πλέον. Η Daily Mail αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι ενημέρωσε τα αρχεία του στις ΗΠΑ για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Μόνιμη θέση στις ΗΠΑ για Χάρι και Μέγκαν

Τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα καταγράφουν ότι η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του είναι πλέον οι ΗΠΑ. Προηγουμένως είχε καταγραφεί ως τέτοια η Μεγάλη Βρετανία.

Η αλλαγή έρχεται καθώς αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία βίζας του Χάρι, αφού οι ακτιβιστές εκμεταλλεύτηκαν τα σχόλια του Αμερικανού πρέσβη στο Λονδίνο ότι δεν θα απελαθεί όσο ο Μπάιντεν είναι πρόεδρος.

Τα νέα στοιχεία εγείρουν επίσης σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να παραμείνει ως Σύμβουλος του Κράτους, ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αναπληρώνουν τον μονάρχη αν βρίσκεται στο εξωτερικό ή αν δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι Σύμβουλοι του Κράτους πρέπει να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Χάρι δεν έχει σπίτι εκεί, αφού ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ να εγκαταλείψουν το Frogmore Cottage, δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.