Ένα αναπάντεχο γεγονός διαδραματίστηκε κατά την επίσκεψη της Κύπριας υφυπουργού παρά τω προέδρω Ειρήνης Πική στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με το Cyprus Times, η Ειρήνη Πική συναντήθηκε με την υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Lucy Neville-Rolfe. Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, με βάση το οποίο οι δύο κυρίες έπρεπε να σταθούν μπροστά στις σημαίες των δύο χωρών για τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι οι υπεύθυνοι της εθιμοτυπίας στο βρετανικό υπουργείο είχαν κρεμάσει ανάποδα την κυπριακή σημαία! Μάλιστα, η Βρετανίδα αξιωματούχος έκανε και σχετική ανάρτηση στο X για τη συνάντηση με τη σημαία να είναι τοποθετημένη ανάποδα!

Η Κύπρια υπουργός μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι «μόλις βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες αντιληφθήκαμε ότι η σημαία ήταν ανάποδα και τη διορθώσαμε.

Συμπλήρωσε ότι θα αναρτήσει και η ίδια μια φωτογραφία με τη σημαία της Κύπρου να έχει τοποθετηθεί σωστά. «Σίγουρα ήταν ένα λάθος. Υπάρχουν φωτογραφίες με τη σωστή όψη της σημαίας», ανέφερε.