Συλλογή από φορέματα, παπούτσια και τσάντες της πριγκίπισσας Νταϊάνας παρουσιάζεται από σήμερα και για 12 ημέρες σε μια έκθεση σε ένα εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκπροτού δημοπρατηθούν την 27η Ιουνίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη δημοπρασία των τελευταίων 25 ετών για την Νταϊάνα, όπως αναφέρει ο οίκος Julien's Auctions που θα την πραγματοποιήσει. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Νόλαν, διευθυντής του Julien's Auctions, με έδρα την Καλιφόρνια, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, που σκοτώθηκε το 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, επέβαλε τη μόδα «κάθε φορά που ντυνόταν κι έβγαινε». Τα ενδύματα αποτελούν «απτά περιουσιακά στοιχεία και θέματα συζήτησης» που παθιάζουν κάθε φορά τους θαυμαστές της πριγκίπισσας, υπογράμμισε ο Νόλαν και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι παραμένουν ερωτευμένοι με τη Νταϊάνα σαν να εξακολουθεί να είναι ανάμεσά μας σήμερα και αυτό είναι απίστευτο».

Princess Diana's Elegance & A Royal Collection | Announcement

Σήμερα, επισκέπτες της έκθεσης κατέκλυσαν τον χώρο, σταματώντας μπροστά από κάθε ένδυμα για να διαβάσουν την ιστορία του. Ανάμεσα στα ενδύματα που εκτίθενται, είναι το κίτρινο σακάκι, εφαρμοστό και με έντονους ώμους, διακοσμημένο με χρυσά κουμπιά, το οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε σε ένα ταξίδι της στο Χονγκ Κονγκ και φέρει την υπογραφή της σχεδιάστριας Κάθριν Ουόλκερ, καθώς επίσης και το βραδινό φόρεμα με μπλε τούλι, δημιουργία του Μάρεϊ Άρμπειντ, το οποίο η Lady Di είχε φορέσει στην πρεμιέρα του «Φαντάσματος της Όπερας» το 1986 στο Γουεστ Εντ στο Λονδίνο.

Μετά την έκθεση στο Χονγκ Κονγκ, τα σύνολα θα εκτεθούν στην Ιρλανδία προτού δημοπρατηθούν την 27η Ιουνίου.