Αντεπίθεση στα πλήγματα του Ιράν που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο 13/04, πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα το Ισραήλ.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 19/04, πύραυλοι έπληξαν περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις έχουν αναφερθεί σε ιρανικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ.

*Διαβάστε εδώ: Ιράν: Βίντεο με τις πρώτες εικόνες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις μετά το χτύπημα


«Το Ισραήλ είναι μια ισχυρή χώρα»

Ο επικεφαλής του Bloomberg στο Ισραήλ, Ethan Bronner, αναφέρει ότι η Tally Gotliv, βουλευτής του κόμματος Likud του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu (και μέλος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου), έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ, σχολιάζοντας τη σημερινή απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση.

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες που φαίνεται να έχουν δοθεί σε Ισραηλινούς αξιωματούχους να μην σχολιάσουν τις εκρήξεις στο Ισφαχάν.

«Καλημέρα, αγαπητέ λαέ του Ισραήλ. Ένα πρωινό στο οποίο το κεφάλι κρατιέται ψηλά με υπερηφάνεια. Το Ισραήλ είναι μια ισχυρή χώρα. Είθε να ανακτήσουμε τη δύναμη της αποτροπής».