Η γαλλική αστυνομία απέκλεισε το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι καθώς στο σημείο βρίσκεται ένας άνδρας απειλώντας να αυτοπυρποληθεί, ανέφερε ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 σύμφωνα με το Reuters.

Η αστυνομία είπε ότι βρισκόταν στο σημείο και ζήτησε από το κοινό για απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με το σταθμό Europe 1, ο άνδρας είναι οχυρωμένος σε ένα δωμάτιο εντός του προξενείου, που βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και απειλεί να ανατιναχθεί. Όπως μεταδίδει το BFMTV, αλλά και το Reuters, ο εν λόγω άνδρας φέρεται να φορά ζώνη με εκρηκτικά και να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με χειροβομβίδα.

Το BFMTV μεταδίδει πως ο δράστης θέλει να εκδικηθεί για τον αδελφό του.


Όπως αναφέρει το BFMTV, γύρω στις 11 π.μ., ένας μάρτυρας είδε έναν ύποπτο άνδρα να εισέρχεται στο προξενείο. Στο σημείο έχει σπεύσει η επίλεκτη αστυνομική μονάδα BRI (ταξιαρχία έρευνας και επέμβασης) που κινητοποιήθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας προκειμένου να επέμβει. Η γραμμή 6 του μετρό του Παρισιού έχει διακοπεί.
Το περιστατικό αυτό σημειώνεται ενώ το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει ανέβει, με το Ισραήλ να πλήττει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής την αεροπορική βάση του Ισφαχάν, πράξη που θεωρείται ως απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε μέσω drones και πυραύλων η Τεχεράνη το προηγούμενο Σάββατο. Από πλευράς της η Τεχεράνη δεν έχει κάνει λόγο πως το Ισραήλ είναι πίσω από αυτήν την ενέργεια, με την Τεχεράνη να υποδεικνύει για το λόγο των εκρήξεων την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων που πυροβόλησαν εναντίον ενός ύποπτου αντικειμένου, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.