Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ενός παιδιού μόλις 5 ετών από τον ίδιο του τον παππού.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία που κατέθεσε χθες, Δευτέρα 22/04, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής στην Κύπρο, η υπουργός Παιδείας για το εν λόγω περιστατικό.

*Διαβάστε εδώ: ΕΛ.ΑΣ.: 379 συλλήψεις σε 633 περιστατικά βίας κατά γυναικών την περασμένη εβδομάδα - 23 θύματα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Αστυνομίας

Ειδικότερα, κύριο θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής στην Κυπριακή Βουλή ήταν το δικαίωμα που έχουν τα παιδιά στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με την υπουργό να καταθέτει τη συγκεκριμένη μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης, θέλοντας να δείξει τη σημαντικότητα του εν λόγω μαθήματος και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να αναγνωρίσει ένα παιδί μια κακοποιητική συμπεριφορά και να την ομολογήσει.


«Κυρία, τούτο που λες μου το έκανε ο παππούς»

«Ήμουν παρούσα, όταν παιδί πέντε χρονών είπε στη νηπιαγωγό “κυρία, τούτο που λες μου το έκανε ο παππούς”. Εγώ δεν γνώριζα τι έπρεπε να κάνω, η νηπιαγωγός, όμως, ήξερε. Είναι ζωτικής σημασίας το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης», ανέφερε σχετικά η υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η νηπιαγωγός, σύμφωνα με την υπουργό, πολύ ψύχραιμα, οδήγησε το παιδί σε διπλανό δωμάτιο, άκουσε τη μαρτυρία του και από τότε έγιναν όλες οι διαδικασίες και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Το έκανε ο παππούς»: Συγκλονιστική αποκάλυψη σεξουαλικής παρενόχλησης 5χρονης


*Πηγή: alphanewslive