Άγριο σκηνικό σημειώθηκε σε σχολείο στην Γαλλία, όταν μαθητής γρονθοκόπησε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση.  Οι γονείς του 14χρονου εφήβου κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα  να δίνουν κατάθεση για το ατυχές περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, «αφού ο δάσκαλός του τον επέπληξε ύστερα από ασεβή συμπεριφορά, ο μαθητής τον άρπαξε από τον γιακά, τον «κόλλησε» στον τοίχο, του έριξε μία γροθιά και εν συνεχεία του έριξε τέσσερα χαστούκια. Καθώς οι μαθητές έβγαλαν τον 14χρονο σχεδόν σηκωτό από την σχολικό αίθουσα, ο απείθαρχος και βίαιος μαθητής φώναζε απευθυνόμενος στον καθηγητή του: «Εσένα, θα σε σκοτώσω».

Σε κατάσταση σοκ ο καθηγητής

Ο καθηγητής ήταν σε κατάσταση σοκ για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό με την Εισαγγελία της Τουλούζης να διατάζει την κράτηση του 14χρονου μαθητή.

Μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί γύρω στις 11:30 π.μ. (ώρα Γαλλίας), ο πρύτανης της Ακαδημίας της Τουλούζης μετέβη στο σχολείο για να στηρίξει τον καθηγητή και να καταδικάσει την επίθεση.

Προσωρινά, ο απείθαρχος μαθητής δεν φοιτά στο σχολείο, εν αναμονή της διεξαγωγής πειθαρχικού συμβουλίου που θα αποφανθεί αν θα παραμείνει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανέφερε η πρυτανεία της Ακαδημίας στην Τουλούζη. Ο 14χρονος έφηβος είχε προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες βίαιες πράξεις και οι γονείς του είχαν κληθεί αρκετές φορές από τη διεύθυνση του Γυμνασίου, αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα.