Στην πρώτη αντίδραση προχώρησε το TikTok μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου από τον Τζο Μπάιντεν, που απαγορεύει την εφαρμογή, εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance από την Κίνα δεν πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9-12 μήνες.

Η διάσημη πλατφόρμα προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, με εκπρόσωπο του TikTok μέσω γραπτής δήλωσης να υποστηρίζει ότι ο νόμος και τα γεγονότα είναι με το μέρος τους και να διαβεβαιώνει για την ασφάλεια των δεδομένων των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου αναφέρεται: «Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι απαγόρευση του TikTok και θα τον αμφισβητήσουμε στο δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα κερδίσουμε», ο οποίος τονίζει στη συνέχεια: «Είναι γεγονός ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ ασφαλή και την πλατφόρμα μας απαλλαγμένη από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα φιμώσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Καθώς συνεχίζουμε να αμφισβητούμε αυτήν την αντισυνταγματική απαγόρευση, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για να διασφαλίσουμε ότι το TikTok θα παραμείνει ένας χώρος όπου οι Αμερικανοί όλων των κοινωνικών στρωμάτων μπορούν να έρθουν με ασφάλεια για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να βρουν χαρά και να εμπνευστούν».