Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα απλό τοστ ή ένα σάντουιτς να έχει τρεις φορές καλύτερη γεύση στα μαγαζιά, σε σχέση με αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μιλάμε για ένα σνακ που προϋποθέτει απλά τυρί, αλλαντικά ή κάποιο λαχανικό ή σάλτσα και φυσικά το ψήσιμο. Το Tasting Table απευθύνθηκε στον Harris Mayer, ιδιοκτήτη και σεφ του Creamline στη Νέα Υόρκη και executive chef στο The Tasting Room at Catskill Provisions Distillery, για να ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της κουζίνας του για το καλύτερο ψητό τυρί, που είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας του τοστ ή του σάντουιτς.

Ο Mayer εστίασε σε μια πτυχή στην οποία πολλοί από εμάς δεν δίνουμε σημασία: τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται το ψητό τοστ ή το σάντουιτς. «Βλέπω πολλούς να συναρμολογούν το σάντουιτς πριν μπει στο τηγάνι», είπε ο Mayer, εξηγώντας ότι τα μαγαζιά μαγειρεύουν πρώτα κάθε φέτα ψωμιού μόνη της. Σημειώνει ότι «το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να βάλουν τα δύο κομμάτια του σάντουιτς μαζί» και ότι ο λόγος που αυτό λειτουργεί είναι επειδή αυτή η μέθοδος «δίνει τον μέγιστο χρόνο για να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί».

Διαβάστε περισσότερα στο Powergame.gr