Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα πολλοί είναι οι πολίτες που σκοπεύουν να βρεθούν στα χωριά τους για να γιορτάσουν με παραδοσιακό τρόπο. Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των εκδρομέων είναι το γεγονός ότι η πανδημία είχε βάλει «φρένο» για δύο χρόνια με το lockdown να είχε περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι φέτος, χάρη και στην άρση των μέτρων, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εορτάσουν μακριά απ’ το κλεινόν άστυ.

Ήδη έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια με προορισμό τόσο τα χωριά όσο όμως και δημοφιλείς περιοχές της χώρας.

Η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες, από 3.200 πέρσι και χθες Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.
Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 14 πλοία και 13 από τη Ραφήνα. Τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100% και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Δείτε το βίντεο


Εντυπωσιακή είναι και η έξοδος των ΙΧ στις εθνικές οδούς, μια και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019.

Φυσικά η «απογείωση» αναμένεται να είναι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη αλλά και μεθαύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τις πτήσεις να αναχωρούν γεμάτες.