Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση του «Free Thinking Zone» για την Παιδεία και τη Θρησκεία. 



Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο κ. Τατσόπουλος δεν είπε οτιδήποτε που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο.

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο. Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» και έγινε στο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone», στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Μετά τη λήξη της, άντρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Πάντως, από την Κυριακή υπήρχε η πληροφόρηση πως, εις βάρος του συγγραφέα, είχε καταθέσει μήνυση ο παρουσιαστής και υποψήφιος με την Ελληνική Λύση Φίλιππος Καμπούρης χαρακτηρίζοντας τον Πέτρο Τατσόπουλο «συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μήνυση του Φιλιππου Καμπούρη κατατέθηκε για μια ανάρτηση του συγγραφέα, στην οποία ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίαζε με σκωπτικό ύφος τις δηλώσεις του παρουσιαστή αναφορικά με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έλεγε χαρακτηριστικά ότι σώθηκε από ένα θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ.

Ο γνωστός συγγραφέας είχε ειρωνευτεί τον παρουσιαστή και τους ισχυρισμούς του περί «θαύματος». Η ανάρτηση Τατσόπουλου είχε προκαλέσει την εντονη αντίδραση του κ. Καμπούρη, ο οποίος τον χαρακτήρισε συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, ισχυριζόμενος ότι τον ειρωνευθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια του τη ζωή.

O κ. Καμπούρης φέρεται να κινήθηκε νομικά κατά του Τατσόπουλου, έπειτα από αυτή την ανάρτηση, η οποία παρατίθεται κάτωθι. 

Δημοσιεύτηκε από Petros Tatsopoulos στις Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023




Αφού έκανε τη μήνυση, ο συγγραφέας προέβη σε νέο «στάτους», στο οποίο ανέφερε πως «εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα». 


Για το πρόβλημα υγείας της αδελφής του δεν είχα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα, ούτε και κάνω περί αυτού την παραμικρή...

Δημοσιεύτηκε από Petros Tatsopoulos στις Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023