Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στην φρεγάτα "Θεμιστοκλής", η οποία βρίσκεται αγκυροβολημένη στο ακρωτήριο Σαράι Μπουρνού της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί χρήστες έχουν μοιραστεί φωτογραφίες από την έπαρση, με θέα τον Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά εκφράζοντας την υπερηφάνειά τους για την παρουσία της ελληνικής σημαίας στον Βόσπορο.

simaia-themistoklis-vosporos-1-2-

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη στο τουρκικό λιμάνι, μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme» στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η εμφάνιση της ελληνικής σημαίας έχει προκαλέσει και αντιδράσεις από την πλευρά των Τούρκων χρηστών των social media.

Όπως είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζεμ Γκουρντενίζ, ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη».