Δέκα γονείς παιδιών της Νισύρου έχουν έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο πρόσωπο του νησιού, καταγγέλλοντας τον δημόσιο υπάλληλο για σεξουαλική παρενόχληση.

*Διαβάστε εδώ: Νίσυρος: Κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση - "Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα", λέει ο διευθυντής του σχολείου του νησιού

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών» στο νησί έφτασε νωρίτερα σήμερα κοινωνιολόγος, ο οποίος θα έρθει σε επαφή από ώρα σε ώρα με τα παιδιά-θύματα του ανθρώπου που φέρεται να προσκαλούσε στο σπίτι του και εκεί, τους έδειχνε αισθησιακές ταινίες, τους παρουσίαζε ερωτικά βοηθήματα και το κυριότερο, όπως καταγγέλλουν τα περισσότερα παιδιά, τους έδειχνε το μόριο του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανικό στο μικρό νησί του Αιγαίου, όπου οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί για τη σύλληψη του πατέρα του 10χρονου αγοριού που πήγε να καταγγείλει το περιστατικό και συνελήφθη, επειδή δεν έχει χαρτιά εισόδου και παραμονής στη χώρα.


Εκνευρισμός στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η στάση των αστυνομικών ωστόσο της Νισύρου, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη να διερευνώνται, όταν την Παρασκευή ο πατέρας του 10χρονου πήγε να καταγγείλει το περιστατικό, συγκεκριμένος αστυνομικός του είπε πως επειδή δεν είναι νόμιμα στη χώρα, θα μπλέξει και καλύτερα να τα βρούνε μεταξύ τους.

Κουβέντα στη κουβέντα, ο πατέρας του παιδιού πείστηκε και μάλιστα, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος ζήτησε να θεωρηθεί λήξαν το περιστατικό ζητώντας συγγνώμη.

Όλα αυτά, λίγες μόλις ημέρες μετά τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, υπόθεση για την οποία ερευνώνται πειθαρχικά αλλά κυρίως ποινικά έξι αστυνομικοί. Επειδή δεν προστάτευσαν την άτυχη Κυριακή.

Το ίδιο ακριβώς, όπως καταγγέλλεται, φαίνεται να συνέβη και εδώ και μάλιστα, ενώ υπάρχει ολόκληρη εκστρατεία για την αντιμετώπιση της βίας και της κακοποίησης ανηλίκων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μάλιστα, προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα στη λειτουργία ειδικής γραμμής για την καταγγελία περιστατικών. Κι όμως στη Νίσυρο, οι αστυνομικοί καταγγέλλονται πως προσπάθησαν να… κρύψουν κάτω από το χαλάκι τις καταγγελίες για τον δημόσιο υπάλληλο του νησιού.