Ερωτηματολόγιο για το εάν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας ενημερώθηκαν πλήρως για τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητες που έχουν από τους αστυνομικούς με τους οποίους συνομίλησαν θα καλούνται να συμπληρώνουν εφεξής όσοι έρχονται σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ.

Το ερωτηματολόγιο που έχει αποσταλεί ήδη στα αστυνομικά τμήματα θα δίνεται στα θύματα σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Σε αυτό περιλαμβάνονται ερωτήσεις για το εάν ενημερώθηκαν ότι θα μεταφερθούν σε δομές για την ασφάλειά τους, εάν τους ενημέρωσαν πως υπάρχει η εφαρμογή panic button, εάν οι αστυνομικοί τους συμπεριφέρθηκαν με τον σωστό τρόπο και μια σειρά ακόμη ερωτήσεων.

Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις, τα κενά και ενδεχομένως εάν οι αστυνομικοί κάνουν εντέλει καλά τη δουλειά τους κατά την επαφή τους με τα θύματα αυτών των καταστάσεων. Είναι προφανές πως το αρχηγείο αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι σίγουροι πως όλα βαίνουν καλώς και γι' αυτόν τον λόγο θα ζητούν εφεξής από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να τους βοηθήσουν ώστε να μπει επιτέλους μια τάξη.

Βέβαια, το ζητούμενο είναι εάν τα θύματα, μέσα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα θελήσουν να μπουν στη διαδικασία να σπαταλήσουν λίγα λεπτά για να απαντήσουν στις ερωτήσεις, τις οποίες ωστόσο θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρές οι ανώτατοι αξιωματικοί ώστε να αντιμετωπιστούν τα «κακώς κείμενα».

Δείτε το ερωτηματολόγιο

erotimatologio_elas1
erotimatologio_elas2