Σήμερα αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τον θάνατο της άτυχης 28χρονης βρεφονηπιαγωγού.
Την ίδια ώρα, στο τελικό στάδιο της συμπλήρωσης του φακέλου βρίσκεται η πειθαρχική έρευνα που διενεργείται από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα παραπτώματα των έξι αστυνομικών που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και ήδη έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους. Μόλις συμπληρωθεί ο φάκελος, ο ανώτατος αξιωματικός θα τον μελετήσει και θα προτείνει, για όσους προκύψουν στοιχεία, τις ποινές.

Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: Nέο βίντεο-ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο δολοφόνος της Κυριακής τραβάει το μαχαίρι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0mjy0kz6lpl)


Άγιοι Ανάργυροι: Γιατί ζητούν να ελεγχθούν οι δικηγόροι της αδικοχαμένης Κυριακής 

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Κυριακής, Γιάννης Απατσίδης και Έλενα Τζούλη, σε χθεσινό δελτίο Τύπου ανέφεραν ότι θα ζητήσουν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που ερευνά τυχόν ευθύνες των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Τμήμα των Αγίων Αναργύρων να αναζητήσουν ευθύνες όχι μόνο για παράβαση καθήκοντος αστυνομικών, αλλά και για «τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας, της υπεξαγωγής εγγράφων, με την έννοια της μη προσήκουσας εξαγωγής του υλικού των καμερών».

«Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να διασφαλιστούν ότι η Ελληνική Αστυνομία αφενός δεν θα λειτουργεί με παράνομο τρόπο, όταν ο πολίτης καταφεύγει στις Αρχές ως το τελευταίο καταφύγιό του, αφετέρου ότι ουδείς θα παραμείνει ανέλεγκτος, ανεξαρτήτως της ιδιότητας και του βαθμού του. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πατάξει κάθε είδους αναδυόμενη εγκληματική συμπεριφορά», ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0n3dosm5pmx)

Άγιοι Ανάργυροι: Τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια

Η οικογένεια της Κυριακής ζητεί πλήρη διερεύνηση και δεν ρίχνει καμία ευθύνη στον φίλο της 28χρονης που τη συνόδευσε το μοιραίο βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και ο οποίος, όπως κατέθεσε στις Αρχές, «πάγωσε» με όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια του. Αποτροπιασμό όμως προκάλεσε ένα ακόμη ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε χθες, σύμφωνα με το οποίο ο φρουρός καλεί το «100» για να ενημερώσει για το συμβάν και να ζητήσει άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο φρουρός ακούγεται σαστισμένος να μιλά σε γυναίκα συνάδελφό του αλλά να μην μπορεί να περιγράψει ακριβώς τι είχε συμβεί λίγα μέτρα μακρύτερα. Ο πανικός στον αστυνομικό-φρουρό του Τμήματος ήταν έκδηλος, καθώς δεν μπορούσε να αρθρώσει καλά καλά τις λέξεις.

«Μια γυναίκα έχει μαχαιρωθεί έξω από τη σκοπιά», επαναλαμβάνει πολλές φορές, με τη συνάδελφό του να ρωτά αν το θύμα είναι αστυνομικός και ο ίδιος να μην απαντά.

Ένα ακόμη ηχητικό ντοκουμέντο της χαώδους κατάστασης που επικράτησε το μοιραίο βράδυ, όταν ο 39χρονος Θάνος Κουρέλης, πρώην σύντροφος της Κυριακής Γρίβα, τη δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου έντρομη η γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0neldl90ee9)