H Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου φιλοξενούνται φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου η ΕΡΤ1 φέρνει στις οθόνες μας την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τις δύο χώρες θα συνδέσει η Νάνα Μούσχουρη, η οποία θα ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Γαλλίας. Η κάμερα του ΕΡΤNews βρέθηκε στις πρόβες της διεθνούς φήμης ερμηνεύτριας, σε ένα από τα ιστορικά στούντιο των Μουσικών Συνόλων.

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη θα ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η Νάνα Μούσχουρη προσήλθε με βαθιά συγκίνηση στο στούντιο Ε των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ καθώς από το 1956 ξεκίνησε να τραγουδάει με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Ε.Ι.Ρ. και οι εκπομπές που ηχογραφούσε στο ραδιόφωνο έδωσαν τα πρώτα φτερά στην καριέρα της. “Η ραδιοφωνία για μένα ήταν κάτι σπουδαίο. Ξέρετε είμαι κορίτσι του ραδιοφώνου. Δηλαδή ξεκίνησα στο ραδιόφωνο. Ξεκίνησα με τη μαμά μου και πήγαινα” τόνισε η κα Μούσχουρη.

Νάνα Μούσχουρη: "Για όλους μας είναι μια εθνική εορτή"

Τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει το φωνητικό σύνολο «CHÓRES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

“Είναι πάρα πολύ μεγάλη η τιμή μας, όλων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της χορωδίας της ΕΡΤ και δική μου προσωπικά που θα συμπράξουμε με την κα Μούσχουρη” δήλωσε ο μουσικός διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Μιχάλης Οικονόμου.

Τη διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνη, που προσήλθε στο Ραδιομέγαρο για τις πρόβες, καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας. “Είναι μεγάλη μας τιμή που είστε ξανά στην ΕΡΤ και για μία πάρα πολύ ωραία αφορμή που είναι να ερμηνεύσετε τους δύο εθνικούς ύμνους” τόνισε ο κ. Ζούλας.

“Για όλους μας είναι μια εθνική εορτή. Είδατε τι ωραία που πέφτει; Το ήθελα για τη Γαλλία να συμβεί κάτι γιατί οι πρώτοι που με πήραν από την Ελλάδα ήταν οι Γάλλοι” σημείωσε από πλευράς της η κα Μούσχουρη.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου», σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ολόκληρο το πρόγραμμα της τελετής σε απευθείας σύνδεση την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα.