Πυρκαγιά
 βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε οικισμό κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης, στην περιοχή της Σούδας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν εξαρχής στο σημείο, οι οποίες στη συνέχεια ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα μετά από τρείς ώρες να περιορίσουν το μέτωπο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο λιμάνι της Σούδας και συνολικά επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, επιχειρούν μηχανήματα έργου και προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζονται μόνο μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες.

23 Απριλίου 2024

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν στο έπακρον τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις άνεμοι (έως 7 μποφόρ) δυσκόλεψαν αφάνταστα την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού στη φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου και συνέδραμε αποφασιστικά στην κατάσβεσή της.

Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο, απομακρυνθείτε από την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι κατοικίες του Ναυστάθμου, ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός, με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας, ενώ η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυστάθμου.

soyda-fotia-23-02-20240423
soyda-fotia-23-03-20240423
soyda-fotia-23-04-20240423
soyda-fotia-23-05-20240423

Ακόμα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια και όλοι οι μαθητές αποχώρησαν με τους γονείς τους.

Μεγάλη προσπάθεια από τις δυνάμεις κατάσβεσης έγινε για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό Νοσοκομείο, ενώ οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Μάχη με τους ανέμους δίνουν οι Πυροσβέστες για τη φωτιά στο Ναύσταθμο
Εκκένωση ΝΝΚ φωτιά οικισμός
Φωτια οικισμός
Φωτιά στον οικισμό στο ΝΝΚ

nafts343434t

nafts343434t

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την εθνική οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.

naystathmos_fotia4
naystathmos_fotia3
naystathmos_fotia4

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης «Μίνωας», το συγκεκριμένο συμβάν είναι πραγματικό.

Η Αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα, δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά.

*Βίντεο-φωτ.: flashnews, zarpanews