Η δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο στου Ρέντη τον Φεβρουάριο του 2023 συγκλόνισε την κοινωνία. Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου αστυνομικού ζητούν δικαιοσύνη και ελπίζουν η τιμωρία των δολοφόνων του να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν.

Η ξαδέρφη του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, Κατερίνα Λυγγερίδου, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης μετά τις συλλήψεις ατόμων για τη δολοφονία του έξω από το γήπεδο στου Ρέντη.

"Το παιδί δεν γυρίζει πίσω", δήλωσε συγκινημένη η Κατερίνα Λυγγερίδου, "αλλά νιώθουμε κάποια δικαίωση. Αυτοί οι εγκληματίες δεν θα έμεναν μόνο στον ξάδερφό μου. Θα ξαναγινόταν και ξαναγινόταν. Θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να σταματήσει η βία στα γήπεδα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rbkltbiqhd)

"Αλίμονο αν φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο ή να φορέσουμε τη φανέλα της ομάδας μας", τόνισε. "Οι αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να είναι στα γήπεδα γιατί είναι χώρος ψυχαγωγίας. Δεν θα πρέπει να φοβάται να πάει στο γήπεδο η μητέρα ή ο πατέρας με το παιδί του. Τα γήπεδα είναι χώρος ψυχαγωγίας και όχι ένας χώρος που χύνεται αίμα και καταστρέφονται περιουσίες".

Η Κατερίνα Λυγγερίδου ευχαρίστησε την αστυνομία "που προχώρησε σε συλλήψεις" και επανέλαβε ότι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του ξαδέλφου της "θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά".

"Είμαι συγκινημένη", κατέληξε. "Και η μια που έχασε το παιδί της είναι μάνα, και η άλλη που το παιδί της είναι δολοφόνος, δεν ξέρω τι να πω".