Στη σύλληψη ενός ηλικιωμένου προχώρησαν χθες οι Αρχές, στο Ηράκλειο, καθώς στο οικόπεδό του εκδηλώθηκαν δύο εστίες φωτιάς.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε ενημέρωση για φωτιά στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο. Όταν τα μέλη της υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν δύο εστίες - τη μία σε οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου, η οποία περιείχε και καλλιεργήσιμη έκταση και την άλλη εκτός του ακινήτου, σε σκουπίδια στο πρανές.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής ήταν ότι η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από την πρώτη και ως εκ τούτου προχώρησαν στη σύλληψη του ηλικιωμένου, τον οποίο μάλιστα "πέτυχαν", σύμφωνα με το cretalive.gr, την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά με λάστιχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με τον ίδιο να αρνείται ότι προκλήθηκε από εκείνον η φωτιά. Τελικά, αθωώθηκε καθώς οι φωτιές ήταν μικρής έκτασης και δεν προέκυψε κίνδυνος για ξένη ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει πρόωρα, φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.