Δύο κοσμηματοπωλεία, στην οδό Κολοκοτρώνη και την Ομόνοια, είχαν διαρρήξει με τη μέθοδο του ριφιφί μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», οι οποίοι θεωρούσαν πως θα γλύτωναν τις συλλήψεις παραμένοντας στη χώρα. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής τους είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από τις πληροφορίες που έφτασαν από ξένες διωκτικές αρχές πως πρόκειται για μέλη της διεθνούς σπείρας, η οποία χτυπά κοσμηματοπωλεία ανά τον κόσμο πραγματοποιώντας θεαματικές κλοπές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Κολοκοτρώνη τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και στην Ομόνοια, πριν από περίπου έναν μήνα, οι δύο «πάνθηρες» διέφυγαν με ρολόγια συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tw2q0dbke1)

Οι δύο συλληφθέντες, αρνούνται ότι πρόκειται για μέλη της συμμορίας ''Ροζ Πάνθηρες''

Πρόκειται για δύο Σέρβους, ηλικίας 50 και 53 ετών, οι οποίοι επέλεγαν τους στόχους τους ανάλογα με το εάν υπήρχαν δίπλα στα κοσμηματοπωλεία εγκαταλελειμμένα κτίρια. Και στις δύο περιπτώσεις, άνοιξαν τρύπες στους τοίχους και μάλιστα χρησιμοποιούσαν υφάσματα και πανιά για να μην ενεργοποιούν τους αισθητήρες δόνησης των συναγερμών και τις εργασίες διάνοιξης.

Οι «πάνθηρες» εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό παρακολούθηση και τελικά χθες, οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών προχώρησαν στη σύλληψη τους. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τρία ακριβά ρολόγια, τα οποία προφανώς δεν είχαν προλάβει να …σπρώξουν στη μαύρη αγορά, δεκάδες κοσμήματα, το ποσό των 190 ευρώ, διάφορα έγγραφα και τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι δύο συλληφθέντες, αρνούνται ότι πρόκειται για μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», ωστόσο οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως από τα κινητά θα μπορέσουν να εντοπίσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς συμμορίας, καθώς μέρος των κλοπιμαίων, αποδίδεται στους αρχηγούς, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Έτσι, οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως εντοπίζοντας είτε τη διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε για να αποσταλλούν τα κλοπιμαία στα «αφεντικά» είτε μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων, θα οδηγηθούν στην ηγεσία της συμμορίας που κρύβεται πίσω από εκατοντάδες χτυπήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μόνο στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει σχεδόν μια ντουζίνα «πάνθηρες» την τελευταία τετραετία, οι οποίοι κρύβονται πίσω από κινηματογραφικές διαρρήξεις και ληστείες κυρίως στην Αττική.