Μαραθώνια η ανακριτική διαδικασία με τους 31 εκ των κατηγορουμένων να απολογούνται σήμερα για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Μέχρι τις 7 περίπου το απόγευμα, τέσσερις είναι οι κατηγορούμενοι που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ και άλλες αξιόποινες πράξεις και 20 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σημειώνεται πως στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγορευσης παρακολούθησης αγώνων.

Σε έναν από τους κατηγορουμένους που αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε σωρεία αδικημάτων που έφταναν μέχρι και σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, μεταξύ των κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ήταν ένας 26χρονος κάτοικος Χαϊδαρίου.

«Πρώτη φορά έπιασα φωτοβολίδα, την άφησα αμέσως κάτω», είπε ο αδερφός του προφυλακισθέντα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Κατά πληροφορίες, ο 16χρονος, περιγράφοντας, στην απολογία, τι συνέβη όταν έφτασε στο γήπεδο, ισχυρίστηκε πως ξαφνικά μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. «Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω» φέρεται να υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 16χρονος.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι απολογούνται για αδικήματα όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας και της έκρηξης. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα απολογηθούν αύριο.