Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου και το κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες για τη διαχείριση του περιστατικού από το νοσοκομείο «Αττικόν» και τους αρμόδιους ιατρούς τοποθετήθηκε ο δικηγόρος του βουλευτή, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» του MEGA. «Η οικογένεια εκλιπαρούσε και το νοσοκομείο, λες και δεν έχει σημασία η ζωή αλλά το πρωτόκολλο, στάθηκε πίσω από αυτό», είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε:

«Δεν έχουν ακόμα τον ιατρικό φάκελο. Ο ανθρώπινος πόνος είναι ένα βίωμα που δεν έχει σχέση με τα αξιώματα αλλά βιώνεται με ακραίο τρόπο από τους ανθρώπους που έχουν ‘’ψηλά’’ την οικογένεια. Από ότι φαίνεται δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου. Η οικογένεια εκλιπαρούσε και το νοσοκομείο, λες και δεν έχει σημασία η ζωή αλλά το πρωτόκολλο, στάθηκαν πίσω από αυτό. Ο άνθρωπος ακρωτηριάστηκε σε ένα δωμάτιο, έπεσε σε κώμα και έχασε τη ζωή του. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις αλλά αυτό δεν αφορά εμένα. Εγώ ζήτησα τον φάκελο νοσηλείας και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, θα μελετήσουμε τον φάκελο και όλα τα προβλήματα υγείας και εφόσον διαπιστωθεί από την ομάδα ειδικών πως έχουν τελεστεί εγκληματικές πράξεις από αμέλεια θα πρέπει να μηνύσουμε τους γιατρούς για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και η οικογένεια έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις. Το κράτος θα ορίσει πραγματογνώμονες για να αποφανθούν εάν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Αυτή είναι η διαδικασία».


Η ανακοίνωση του «Αττικόν»

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγη ώρα, το «Αττικόν» εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία σημειώνονται τα εξής:

«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του πριν 20 χρόνια προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται από την πολυάριθμη και καθημερινή προσέλευσή τους και τη συνεχή υψηλή πληρότητά του, αποτελώντας κέντρο αναφοράς για όλη τη χώρα.

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης τονίζουμε ότι οι Καθηγητές όλων των Κλινικών και των Εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και της Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, είναι διεθνώς καταξιωμένοι και παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο φροντίδας σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς του Νοσοκομείου, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες, με αποτελέσματα εφάμιλλα των καλύτερων ιατρικών κέντρων της Ευρώπης. Συνολικά, το Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» είναι ένας κόμβος αριστείας που συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της Χώρας».