Η συμμορία ανηλίκων που εξαρθώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών σε συνομηλίκους τους, φαίνεται ότι σχετίζεται με τον θάνατο μιας 16χρονης στον Βύρωνα το 2023.

Για συμμετοχή στη συμμορία που έσπρωχνε ναρκωτικά σε ανήλικους συνελήφθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι ανήλικοι. Η 16χρονη είχε γίνει πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων των ναρκωτικών, οι οποίοι δοκίμαζαν πάνω της μίξεις ουσιών, της έδιναν σίσα, ακόμα και χάπια για την επιληψία, μέχρι που πήρε την τελευταία δόση του θανάτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0wrk06tp455)

Συγκλονιστικοί διάλογοι για τον θάνατο της 16χρονης

Αποκαλυπτικοί και παράλληλα σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι των μελών της συμμορίας των ανηλίκων για τον θάνατο της 16χρονης στον Βύρωνα.

«-Έτρεχε πολύ αίμα;

-Ναι.

-Μόνο από τη μύτη;

-Ναι, μ…

-Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κάνα έπιπλο, λιποθύμησε κι απλά έτρεξε πάρα πολύ αίμα.

-Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε».

Για την υπόθεση τότε είχαν συλληφθεί πέντε άτομα. Φαίνεται όμως πως η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε σαν «λερναία ύδρα».

Την ώρα που κάποιοι πέρναγαν την πόρτα του Κορυδαλλού, άλλοι ανήλικοι αναλάμβαναν δράση. Όμως η αστυνομία μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση προχώρησε σε εννέα νέες συλλήψεις, ανάμεσα τους και έξι ανήλικοι.

Βύρωνας: Πώς εξαρθρώθηκε η συμμορία και βρήκαν οι Αρχές

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς μιας ανήλικης κοπέλας, πως η κόρη τους προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την συμμορία.

Δραστηριοποιούνταν σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, όπου ανήλικοι αγόραζαν από τη συμμορία ναρκωτικές ουσίες.

Στις συνομιλίες τους μιλούσαν με ψευδώνυμα ο ένας στον άλλον, ενώ έκαναν χρήση ειδικού λεξιλογίου, όταν αναφερόντουσαν στην ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών αλλά και στα χρηματικά ποσά.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

-184 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης

-2 αεροβόλα πιστόλια

-ναυτική φωτοβολίδα

-5 πτυσσόμενα μαχαίρια

-12.667 ευρώ και 200 δολάρια

Οι ναρκωτικές ουσίες που εντοπίστηκαν κατά τη σωματική έρευνα στα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιμελώς κρυμμένες σε εσώρουχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και αναμένεται την Τετάρτη να απολογηθούν.

Bύρωνας: Η δομή της συμμορίας και οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, αρχηγοί της συμμορίας ήταν δύο 20χρονοι.

Κομβικό ρόλο είχε ένας 16χρονος, ο οποίος έδινε αναφορά στα αρχηγικά μέλη για την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, ενώ μέλη της συμμορίας ήταν έξι άτομα.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν τα μέλη της.

Για τη λέξη κάνναβη χρησιμοποιούσαν τις λέξεις μαλ, λαμ ή μαύρο, ενώ για την ποσότητα κάνναβης χρησιμοποιούσαν τον όρο μπιτ-σ ή μπι.

Αντίστοιχα:

Καδέ: Αναγραμματισμός της λέξης «δέκα»

Φως-φος ή φόσμπα: Κάνναβη

Κόκα ή κομ: Κοκαΐνη

Παπά: Ινδική κάνναβη.