Tο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες έχουν οριστεί ως έδρες για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

-Διεύθυνση Α' Αθήνας,
-Διεύθυνση Β' Αθήνας,
-Διεύθυνση Γ' Αθήνας,
-Διεύθυνση Δ' Αθήνας,
-Διεύθυνση Πειραιά,
-Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
-Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
-Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη), το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στο Ναύπλιο Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
-Διεύθυνση Ηρακλείου,
-Διεύθυνση Ιωαννίνων,
-Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
-Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
-Διεύθυνση Καβάλας,
-Διεύθυνση Κοζάνης, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στην Πτολεμαΐδα.
-Διεύθυνση Λάρισας,
-Διεύθυνση Μαγνησίας,
-Διεύθυνση Τρικάλων, δεν διεξάγεται το αγώνισμα της κολύμβησης σε αυτή την επιτροπή
-Διεύθυνση Λέσβου, το αγώνισμα της κολύμβησης διεξάγεται στη Χίο

Διευκρινίζεται ότι όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα ή στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα το Βόλο. Τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναρτώνται στις ιστοσελίδες τους.

Σημειώνεται ότι πλην των περιπτώσεων υποψηφίων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται έως και τις 17 Ιουνίου, των υποψηφίων που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 18 έως και 28 Ιουνίου καθώς και άλλων εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων, το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά. Για τους συγκεκριμένους υποψηφίους η οικεία επιτροπή οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης εφόσον η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας συμπίπτει με την ημέρα εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας έχουν ήδη ανακοινωθεί με το από 17 Απριλίου 2024 Δελτίο Τύπου, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αντίστροφα μετρούν οι υποψήφιοι για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, που φέτος ξεκινούν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, φέτος, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 31 Μαΐου και τελειώνουν στις 12 Ιουνίου και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ανάλογα για τις ευρωεκλογές που πέφτουν στις 9 Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώθηκε ήδη από τον Σεπτέμβριο και οι Ευρωεκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι μαθητές της Α και Β Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις στις 15 Ιουνίου και οι απολυτήριες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για τη Γ’ Λυκείου στις 30 Μαΐου καθώς στις 31 Μαΐου είναι η πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2024.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων, στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες δίνουν μάθημα στις 6 Ιουνίου και μετά ξανά στις 12 Ιουνίου (τα ΓΕΛ) και αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι εξετάζονται σε μάθημα στις 5 Ιουνίου και ξανά στις 11 Ιουνίου, έτσι δεν θα αλλάξει κάτι με τη διεξαγωγή και μεταμόρφωση των χώρων των τάξεων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.