Σήμερα ξεκινά η επιδείνωση του καιρού με ένα χαμηλό βαρομετρικό να φτάνει από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Η αλλαγή του καιρού που θα απασχολήσει ολόκληρη τη χώρα «χωρίς τα φαινόμενα να είναι ιδαίτερα ανησυχητικά», όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Πέμπτης, ξεκινά από τα νοτιοανατολικά του Ιονίου πελάγους.


Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης για αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ οι βροχοπτώσεις του επόμενου 48ωρου στα νότια θα συνοδεύονται και από σκόνη και θα είναι λασποβροχές.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προς τα ανατολικά θα ξεκινήσει η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και θα δώσει και λασποβροχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σήμερα από το Ιόνιο και θα μεταφερθούν πιο ανατολικά, βορειοανατολικά χωρίς τα φαινόμενα να είναι ανησυχητικά.

Οι συννεφιές θα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα πιο νότια θα έχει αφρικανική σκόνη με λασποβροχές. Στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Ειδικά για την Αττική είπε ότι «από το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται πρόσκαιρες λασποβροχές, ήπιες βροχοπτώσεις» ενώ για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «ο καιρός θα είναι πιο βαρύς προς το απόγευμα και βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και περιοχές που βρέχονται από το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο».

Από το Σάββατο με τη βοήθεια των βοριάδων θα αρχίσει να εξασθενεί η αφρικανική σκόνη που θα είναι πιο αισθητή σε Κρήτη και Δωδεκάνησα ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα μας έρχονται θερμές αέριες μάζες από Τετάρτη-Πέμπτη, κατέληξε στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d14tq16lovhd)

Κολυδάς: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η μεταβολή του καιρού θα έχει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. «Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» σύμφωνα με ανάρτησή του στο Χ.



Όσον αφορά τη σκόνη που θα μείνει πάνω από την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη (13/5), ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι « την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι «η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

Μεταφορά Σκόνης 9 με 13 Μαίου 2024


Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ για την αφρικανική σκόνη μέχρι τις 13 Μαΐου