Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά διαρρήξεων σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, η δράση διαρρηκτών, ληστών και απατεώνων γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη και θρασεία. Αυτό φαίνεται και από το νέο περιστατικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, απ' όπου και το βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ.

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη

Στο βίντεο-ντοκουμέντο η κάμερα καταγράφει τους δράστες να εισβάλουν στο σπίτι οικογένειας νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Με λοστούς και κατσαβίδια στα χέρια επιχείρησαν να σπάσουν την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού που κατέγραφε τις κινήσεις τους, πριν ξεκινήσουν να σαρώνουν τους εσωτερικούς χώρους.

Η ένοικος του σπιτιού μίλησε στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως η οικογένεια είχε μόλις φύγει για το Πάσχα, όταν άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. «Λίγες ώρες αφού φορτώσαμε το αυτοκίνητο και φύγαμε με την οικογένειά μου, άρχισαν να βαράνε σαν τρελοί οι συναγερμοί», ανέφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d14uj7wni5i1)


Η απίστευτη απάθεια των διαρρηκτών

Όπως ανέφερε η γυναίκα που έπεσε θύμα της διάρρηξης, οι δράστες είχαν το θράσος όταν γείτονες τους φώναξαν πως έχουν καλέσει την Αστυνομία, να απαντήσουν «το γνωρίζουμε».

Μετά τη σύντομη παραμονή τους στο σπίτι, απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά και διέφυγαν με όχημα στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.


Μπαράζ διαρρήξεων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σημειώνεται πως την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας κατεγράφη μπαράζ διαρρήξεων και ληστειών. Ειδικότερα, και κατά την ίδια πηγή, έγιναν 269 διαρρήξεις και 28 ληστείες.