Δύο άτομα, ένας 66χρονος άνδρας από τον Δήμο Μαλεβιζίου και μια 35χρονη γυναίκα από τις Μοίρες, έπεσαν θύματα τηλεφωνικής απάτης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με καταγγελίες τους στις αστυνομικές αρχές.

Η περίπτωση του 66χρονου

Ο 66χρονος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο άγνωστος τόνισε ότι τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την κάλυψη φόρου που έπρεπε να πληρώσει ο 66χρονος, προκειμένου να λάβει ένα ποσό που διεκδικούσε μέσω προσφυγής.

Πείθοντας τον 66χρονο, ο άγνωστος κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το ποσό. Αργότερα, ο 66χρονος αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Η περίπτωση της 35χρονης

Η 35χρονη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άνδρα που της συστήθηκε ως σύζυγος της λογίστριάς της. Ο άνδρας την έπεισε να του δώσει τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς της, με τους οποίους κατάφερε να πραγματοποιήσει συναλλαγή ύψους 650 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Έρευνα και αναζήτηση δραστών

Για τις δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα, ενώ παράλληλα αναζητούν τους δράστες.