Στα Δικαστήρια Λαμίας βρέθηκε ξανά το πρωί της Δευτέρας 13/05 ο 15χρονος Ρομά ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 09/05 για την προμήθεια του επικίνδυνου «τσιγάρου» που έστειλε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έναν 14χρονο.

*Διαβάστε εδώ: Αλεξανδρούπολη: Πεντάχρονη έφυγε από το σπίτι και περιπλανιόταν στους δρόμους - Συνελήφθησαν οι γονείς της

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος, επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 15χρονου, το τσιγάρο το είχε στην κατοχή του ο παθών από τρίτο άτομο και από περιέργεια είπαν να το δοκιμάσουν. Το άναψε, όπως είπε, ο 14χρονος και έγινε ό,τι έγινε.

Η συνήγορος του 15χρονου, Μαριάντζελα Μοίρα, σημείωσε ότι τα στοιχεία της υπόθεσης δεν ήταν επαρκή, για να θεμελιώσει την κατηγορία σχετικά με την προμήθεια του επικίνδυνου ναρκωτικού.


Ο 15χρονος απολογήθηκε και για κλοπές που είχε διαπράξει

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος απολογήθηκε και για τις κλοπές που είχε διαπράξει στο χρονικό διάστημα από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο συνήγορός του, Δημήτριος Κρούπης, ενημέρωσε ότι πρόκειται για συμπληρωματική απολογία.

Λόγω ανηλικότητας του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

«Πιστεύω», σημείωσε ο κ. Κρούπης, «ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπερισχύει η πρόληψη και όχι η καταστολή».

*Πηγή: lamiareport.gr