Υλικά για στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

8 φύλλα κρούστας
σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους
125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη
100γρ. χαλβά, σε κυβάκια
4-5 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού μανταρίνι ή πορτοκάλι σε κομματάκια, ή αντίστοιχη ποσότητα μαρμελάδας από εσπεριδοειδές της επιλογής σας
4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα

Συνταγή για στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

  • Βάζετε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα μήλα.
  • Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτετε λίγο από το σιρόπι του γλυκού (μανταρίνι ή πορτοκάλι).
  • Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι κι ανακατεύετε.
  • Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.
  • Προσθέτετε τα κομματάκια του γλυκού του κουταλιού, τα αμύγδαλα και το χαλβά και ανακατεύετε τη γέμιση.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε έναν πάγκο τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας.
  • Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφετε με σησαμέλαιο.
  • Συνεχίζετε με άλλα τρία φύλλα.
  • Απλώνετε το μισό μίγμα των μήλων περίπου μέχρι τη μέση, αφήνοντας περιθώριο αριστερά και δεξιά και πασπαλίζετε με τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Φέρνετε τα φύλλα αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και τυλίγετε το γλυκό σε ρολό.
  • Στρώνετε ένα επίπεδο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα το ρολό.
  • Συνεχίζετε να φτιάξετε με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο ρολό, το οποίο τοποθετείτε στο ταψί δίπλα στο πρώτο ρολό.
  • Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
  • Τα ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή κακάο.
  • Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, κόβοντας σε φέτες.