Υλικά για μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου

  • 4 μελιτζάνες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 
  • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
  • Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου


  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
  • Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.