Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
Μια υπέροχη μελιτζανοσαλάτα που θα συνοδέψτε με μεζέ και κρασί
Υλικά για μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
- 4 μελιτζάνες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
- Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
- Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.