Υλικά για νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
• 2 κούπες νερό (400 ml)
• 2 κούπες ζάχαρη (360 γρ)
• 1 στικ κανέλα
• 1 κουταλιά γεμάτη μέλι
• 3-4 φλούδες πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 500 γρ σιμιγδάλι
• 1 και 1/4 κούπας ζάχαρη (250 γρ)
• 10 γρ ξηρή μαγιά (1 γεμάτη κουταλιά)
• 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
• 1 κούπα ηλιέλαιο (200ml)
• 2 κούπες γάλα καρύδας (400 ml)
• 1/2 κούπα ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
• 1 γάλα καρύδας (5 κούπες)
• 1 κούπα ζάχαρη όχι πολύ γεμάτη (180 γρ)
• 100 γρ κορν φλάουρ
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκάλι

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
• 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
• μερικά ολόκληρα αμύγδαλα στο κέντρο κάθε κομματιού

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι και κρέμα

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για 2' και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Διαλύουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • Βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά, δηλ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν και ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε και τα υγρά δηλ. το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε, προαιρετικά, τις νιφάδες ινδικής καρύδας, η οποία συνδυάζεται άριστα με το γάλα καρύδας.
  • Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί (25Χ35 εκ.) και το αλευρώνουμε καλά.
  • Στρώνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30'-35' μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
  • Βγάζουμε το γλυκό και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να αποροφηθεί και να κρυώσει.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • Βάζουμε το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Όπως είναι ζεστή στρώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό.
  • Αν, παρ΄ελπίδα, έχει μείνει σιρόπι πάνω από το γλυκό και δεν το έχει απορροφήσει, το αφαιρούμε και μετά στρώνουμε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες ινδικής καρύδας και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε λίγη κανέλα κι ένα αμύγδαλο.
Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.