Υλικά για παγωτό λεμόνι

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 130 γρ. χυμός λεμονιού

Συνταγή για παγωτό λεμόνι

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσµα λεµονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα µέχρι να πάρουν μία βράση.
  • Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Χτυπάµε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Αδειάζουµε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, µέχρι το µείγµα να γίνει αρκετά πηχτό.
  • Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ (προτιμότερο ανοξείδωτο, για να παγώνει γρηγορότερα), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  • Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να διαλύσουµε τους κρυστάλλους πάγου και να δώσουµε καλύτερη υφή στο παγωτό. Σκεπάζουμε και καταψύχουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  • Διατηρούμε το παγωτό λεμόνι στην κατάψυξη.