Υλικά για σαλάτα με μπέικον και αβγό

  • 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
  • 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 4 αβγά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για σαλάτα με μπέικον και αβγό

  • Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
  • Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο.
  • Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος.
  • Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
  • Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν.
  • Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.