Υλικά για μαραθοπιτάκια με μυζήθρα

(για 24 πιτάκια)
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 15 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μάτσα μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 200 γρ. μυζήθρα μαλακή, ανάλατη, χοντροθρυμματισμένη
  • 1 – 2 κουτ. σούπας μαυροκούκι (μοιάζει με το μαυροσούσαμο και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα. εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 – 3 λεπτά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για μαραθοπιτάκια με μυζήθρα

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μάραθο για περίπου 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Παίρνουμε ένα λαδωμένο φύλλο, σκορπίζουμε λίγο μαυροκούκι και το καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο.
  • Κόβουμε σε 4 μακριές λωρίδες, κατά μήκος της μακριάς πλευράς τους.
  • Στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε το κάθε πιτάκι σε τρίγωνο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου ετοιμάσουμε περίπου 24 πιτάκια και τελειώσουν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου και αραδιάζουμε μέσα τα πιτάκια σε μία στρώση.
  • Τα αλείφουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  • Αν κινδυνεύουν να «αρπάξουν» προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.