Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλο
500 γρ. πένες (ή άλλο ζυμαρικό)
500 ml κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία (ή κονσέρβα) μανιτάρια λευκά
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή αποξηραμένο
2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
1 πρέζα τζίντζερ
αλάτι
πιπέρι
100 ml νερό (ή μαζί με λευκό κρασί)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, ανάλογα και με το ζυμαρικό που θα επιλέξουμε. Σουρώνουμε και τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι, αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια και το μπέικον. Ρίχνουμε το νερό (ή το κρασί) και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις "σωθεί" το ζουμί, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.

Ρίχνω και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια ενσωματώνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά! Τέλος, ρίχνω και την παρμεζάνα και ανακατεύω.