Γεια σας, πανέμορφες φίλες μου. Πώς είστε; Τι λέτε να ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας; Να χαλαρώσουμε, να πάμε μια βόλτα, να απολαύσουμε ένα καφεδάκι, ένα γλυκάκι, αλλά και -τι καλύτερο!- μια ωραία περιποίηση προσώπου και σώματος.

Κορίτσια μου όμορφα, να τον αγαπάτε τον εαυτό σας, να τον φροντίζετε και να τον σέβεστε. Πολύ απλά γιατί το αξίζει και είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος στο ταξίδι της ζωής.

Σήμερα, λοιπόν, σκέφτηκα να μιλήσουμε για τα μάτια μας και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από αυτά. Τα μάτια είναι πάντα το πρώτο σημείο που προσέχουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά. Αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής, το σημαντικότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Αποκαλύπτουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας, αλλά και την ηλικία μας.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες και οι ιστοί γύρω από τα μάτια σταδιακά αποδυναμώνονται. Σιγά σιγά εμφανίζεται ένα μικρό οίδημα κι έτσι δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές σακούλες κάτω από αυτά.

Τι είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια;

Το οίδημα και οι μαύροι κύκλοι συμβάλλουν σε αυτό που αποκαλούμε σακούλες κάτω από τα μάτια. Ένα φαινόμενο που θα έλεγα ότι συμβαίνει συχνά. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να το έχουν κι από μικρή ηλικία. Παραθέτουμε ορισμένους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή του:

  • Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες που στηρίζουν τα βλέφαρα χαλαρώνουν.
  • Γενετικοί παράγοντες: Κληρονομικά αίτια συχνά αποτελούν μόνιμο πρόβλημα χωρίς λύση.
  • Κατακράτηση υγρών: Η κακή διατροφή και η κατανάλωση ιδιαίτερα αλμυρών τροφών αυξάνουν τη συσσώρευση υγρών και τοξινών στην περιοχή των ματιών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρηξίματα και σακούλες.
  • Έλλειψη ύπνου.
  • Άγχος και στρες.
  • Λήψη φαρμακευτικής αγωγής.
  • Εποχιακές αλλεργίες.

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαχθείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια στο σπίτι

  1. Δροσερές κομπρέσες

Δοκιμάστε να βάλετε δροσερές κομπρέσες, εμποτισμένες με κρύο νερό, ή ένα παγωμένο κουτάλι κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά, καθώς συμβάλλουν στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του πρηξίματος.

  1. Ουσίες κατά της αλλεργίας

Οι εποχιακές αλλεργίες προκαλούν φαγούρα στα μάτια. Η ουσία κερσετίνη βοηθά στη μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Μπορούμε να την προσλάβουμε είτε σε μορφή συμπληρώματος ή μέσω φρούτων και λαχανικών, όπως τα σταφύλια, η κάππαρη, το λάχανο και τα κεράσια.

  1. Το «θαυματουργό» τσάι

Αφού ετοιμάσετε μια κούπα τσάι ή χαμομήλι, μπορείτε να πάρετε το φακελάκι και να το χρησιμοποιήσετε για να αποσυμφορήσετε την περιοχή των ματιών και να την καταπραΰνετε. Η καφεΐνη που περιέχει το τσάι μπορεί να προκαλέσει σύσπαση των αιμοφόρων αγγείων και να μειώσει αισθητά το πρήξιμο.

  1. Μειώστε το αλάτι

Το επιπλέον νάτριο που έχουν πολλές τροφές συντελεί στο να συγκρατούνται πολλά υγρά στο σώμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μπανάνες, λαχανικά και αβοκάντο.

  1. Νόμος απαράβατος: Ντεμακιγιάζ!

Το σωστό ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας. Συγκεκριμένα, το βράδυ, πριν ξαπλώσετε, φροντίστε να καθαρίζετε πάντα πολύ καλά το πρόσωπό σας, γιατί αν μείνουν υπολείμματα από το μακιγιάζ, μπορεί να φράξουν οι πόροι στην περιοχή των ματιών και να προκληθεί έντονο πρήξιμο.

  1. Πείτε «ναι» στις κρέμες με κολλαγόνο

Πολλές ουσίες βοηθούν στην αποσυμφόρηση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Το κολλαγόνο είναι μια από αυτές, αφού βοηθά στο να παραχθεί υαλουρονικό οξύ, το οποίο ενυδατώνει και αποτρέπει τη χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια.

  1. Φροντίστε τον ύπνο σας

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ακόμα μία αιτία για να δημιουργηθούν σακούλες κάτω από τα μάτια. Όσο μπορείτε, φροντίστε να έχετε έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο.

  1. Ελέγξτε το σίδηρό σας

Επισκεφθείτε το γιατρό σας και ελέγξτε το σίδηρό σας (σιδηροπενική αναιμία). Ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει έτσι ώστε να αυξήσετε το σίδηρο μέσω της διατροφής σας.

  1. Επίσης, αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης C

Η βιταμίνη C βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου του δέρματος. Προσπαθήστε να εντάξετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν, όπως πορτοκάλια, ακτινίδια, φράουλες, μπρόκολο.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω ότι, όταν οι σακούλες σχετίζονται με εκ γενετής παράγοντες, π.χ. δερματίτιδα ή θυρεοειδοπάθεια, διορθώνονται μόνο από πλαστικό χειρουργό.

Extra συμβουλή!!!

Θέλω να σας πω κάτι που κάνω εγώ καθημερινά στην περιοχή των ματιών και το οποίο με έχει βοηθήσει πολύ. Αυτο-μασάζ, φίλες μου. Χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο, για να το κάνετε απαλά. Ξεκινήστε με ταμποναριστές κινήσεις από την εσωτερική γωνία κοντά στη μύτη με κατεύθυνση προς την εξωτερική. Συνεχίστε κυκλικά προς το επάνω βλέφαρο, επανερχόμενες με τον ίδιο ρυθμό στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσατε. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά, δέκα φορές σε κάθε μάτι.

Εν κατακλείδι, αγαπημένες μου φίλες, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες κρέμες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, να απαλλαγείτε, δηλαδή, από τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Στο προσωπικό σας e-mail μπορώ να σας προτείνω κάποιες από αυτές.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματά σας στο woman@ontime-news.gr

Μέχρι τότε:

«Θέστε ως υψηλότερο στόχο σας την ηρεμία του μυαλού σας!»

Εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!