Γεια σας, όμορφες φίλες μου. Πώς είστε; Μα, τι ωραίες μέρες, ηλιόλουστες, με χρώματα και αρώματα! Ξέρετε, ο Απρίλιος είναι ο αγαπημένος μου μήνας, ο μήνας των γενεθλίων μου, η προσωπική μου «πρωτοχρονιά»! Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, μια επίσκεψη στην αγαπημένη μου αισθητικό για μια περιποίηση προσώπου. Και θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου, γιατί εκείνη μου πρότεινε μια εκπληκτική θεραπεία…

«Το θαύμα της ανάπλασης, εξωσώματα» μου λέει… «Παναγίτσα μου, τι εννοείς;» τη ρωτάω έντρομη… «Μη φοβάσαι. Δεν έχει να κάνει με την εξωσωματική» μου απαντά… Ηρέμησα… και βυθίστηκα στην αναπαυτική καρέκλα του ινστιτούτου. Και για να μη σας τα πολυλογώ, αρχίζει να μου εξηγεί τι είναι τα εξωσώματα.

Εξακόσιες φορές πιο πολύ κολλαγόνο

Σε σύγκριση με άλλες θεραπείες, τα εξωσώματα αυξάνουν την παραγωγή ελαστίνης τριακόσιες φορές περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη θεραπεία προσώπου και την παραγωγή κολλαγόνου εξακόσιες φορές περισσότερο.

Τι δράσεις έχουν

Αντιφλεγμονώδη: Χρησιμοποιούνται για δερματίτιδα, ακμή, παθήσεις τριχωτού κεφαλής, τοπική δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή.
Αντιοξειδωτική: Βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και απαλύνουν τα σημάδια φωτογήρανσης.
Αναγεννητική: Δίνουν το σήμα στα κύτταρα να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη, προκαλώντας πάχυνση του δέρματος κι ενισχύοντας το δερματικό φραγμό.Παρεμποδίζουν τη σύνθεση μελανίνης, δηλαδή, ουσιαστικά καταπολεμούν τις πανάδες. Βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες που προκαλείται στο δέρμα από τους εξωτερικούς παράγοντες. Χαρίζουν ομοιόμορφο δερματικό τόνο. Διεγείρουν την αναπαραγωγή των ινοβλαστών, γεγονός που ευνοεί την κυτταρική ανανέωση.  Αναζωογονούν το δέρμα και ενισχύουν τη φωτεινότητα και τη λάμψη του. Παρεμποδίζουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Βοηθούν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Εξασφαλίζουν σύσφιγξη, ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας. Μειώνουν δραστικά οποιοδήποτε φλεγμονή (ροδόχρου ακμή, έκζεμα).

Ενισχύοντας το δέρμα με εξωσώματα, στην ουσία «υπενθυμίζουμε» στα ανενεργά κύτταρα το ρόλο τους και φροντίζουμε ώστε να επανέλθουν στην αρχική αποστολή τους, δηλαδή την επανόρθωση του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται

Στο πρόσωπο και το λαιμό, αλλά και σε όλες τις περιοχές του σώματος που έχουν ανάγκη από ανάπλαση. Όπως μου είπε επίσης η ειδικός, τα εξωσώματα δρουν αποτελεσματικά στο τριχωτό της κεφαλής και αναπτύσσουν δράση κατά της τριχόπτωσης, ενώ βοηθούν και στη θεραπεία περιστατικών αλωπεκίας.

Είναι επώδυνη (;) η θεραπεία

Η εφαρμογή είναι εντελώς ανώδυνη και δεν τραυματίζει το δέρμα. Και θα σας πω τι αισθάνθηκα εγώ και τι μου είπε η δική μου αισθητικός. Αφού μου έκανε πρώτα καθαρισμό προσώπου, στη συνέχεια, με τη μέθοδο microneedling (φανταστείτε ένα μακρύ στιλό με μικροβελόνες στην άκρη), μου τοποθέτησε έναν ειδικό ορό με εξωσώματα και, δουλεύοντας σιγά σιγά, τα βοήθησε να φτάσουν βαθιά στο δέρμα. Όπως μου εξήγησε, έτσι ξεκινάει η κυτταρική αναδόμηση του δέρματος και η ενίσχυση της σύνθεσης κολλαγόνου. Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε τη θεραπεία με απαλό μασάζ, που επιτρέπει στα εξωσώματα να διεισδύσουν καλύτερα, και εφάρμοσε ενυδατική και συσφιγκτική μάσκα. Μου τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα

Η αναγεννητική δράση αρχίζει να γίνεται εμφανής 15-20 μέρες μετά την εφαρμογή. Και ναι, η αλήθεια είναι πως από τις πρώτες μέρες το πρόσωπό μου φαινόταν πιο φωτεινό και πιο φρέσκο. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με εξωσώματα διαρκούν 10-12 μήνες. Για να συντηρηθεί το αποτέλεσμα, συνιστάται να γίνονται τρεις συνεδρίες το χρόνο, αλλά κατάλαβα ότι ο ακριβής αριθμός καθορίζεται από την κατάσταση του δέρματος και των αναγκών κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Θα σας έλεγα ότι η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για ώριμα δέρματα, αλλά και για άτομα με έντονα σημάδια γήρανσης (που θέλουν να σταματήσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν τη διαδικασία), τα οποία θα εκτιμήσουν τα οφέλη των εξωσωμάτων και μιας επαγγελματικής θεραπείας με αυτά.


Οπότε, όμορφες φίλες μου, θα περιμένω με χαρά απορίες και ερωτήσεις σας στο womαn@ontime-news.gr


TIPS

 «Βρες χρόνο να γελάς… Αυτό είναι η μουσική της ψυχής», Γ. Ρίτσος